Grillad sallad

Grillad sallad

Många ser sallad som ett tillbehör och låter den vara bredvid allt annat. Det finns ju oändliga vägar att gå när man skapar en sallad. Denna sallad är lyxig, smakar fantastiskt och fungerar utmärkt som huvudrätt.

Grillad Sallad

4 portioner

3 små fina morötter
3 små fina palsternackor
1 knippe salladslök
200 g fetaost
3 tomater
2 rödlökar
1 röd chili
2 msk flytande honung
Olivolja
Vit balsamvinäger
Salt & svartpeppar

Börja med att skala och skiva rödlöken tunt. Lägg löken i en stor bunke. Slå på ca 3 msk olivolja och 2 msk vit balsamvinäger. Salta och peppra. Krama lätt lökskivorna med händerna så att de mjuknar något.

Tvätta och skiva tomaterna. Kärna ur chilin och hacka den mycket fint. Lägg ner tomat och chili i löken och vänd runt. Ställ i kylen att dra i 30 minuter.

Stressa inte vänner. Här finns det gott om tid för ett glas rött. 😉

Hetta upp en grillpanna med lite olivolja.

Dela salladslöken på längden i två halvor. Skala morötter och palsternacka och skär i fina stavar. Grilla primörerna ca 3-4 minuter på varje sida och försök få de vackra grillränderna för ögonens skull. Glöm inte att salta och peppra.

När primörerna grillat klart, ringla över honung, vänd runt och låt svalna på ett fat.

Ta fram tomat- och lökblandningen. Slå av all vätska. Blanda samman med de grillade primörerna. Skär fetaosten i små tärningar och strö över.

There you go! Med en brödbit och ett gott vin så har du en lyxlagad sallad som heter duga!

Passar som sagt mycket bra som huvudrätt, eller på en buffé tillsammans med massa annat gott…

//FZ

Du kanske också gillar

  1. Köksblandare

    Gud vad gott det blev:) Underbart recept!