Tilltugg till midsommarskumpan

Crostini med marinerad kronärtskocka

Nu är det dags för den stora svenska dagen. Vi firar traditionsenligt hemma hos min far som bor ute i skärgården. Midsommarstång, skrattande barn, sill, potatis osv.

Jag och Marie tar båten dit för att på lördag dra ut på egna skärgårdsäventyr. Hoppas ni alla får en underbar midsommar.

Här kommer två tips på underbara tilltugg till välkomstdrinken;

Crostini med marinerad kronärtskocka

1 påse vitlökscrostini
1 ask färskost (cantadou vitlök)
1 burk grillad, marinerad kronärtskocka
1/2 citron
Flingsalt och svartpeppar

Lägg en klick färskost på varje crostini. Skär små bitar av kronärtskockorna och lägg på toppen.

Pressa över citronen och strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Servera omgående.

Grillad sparris med tryffelolja och parmesan

2 knippe grön sparris
1 dl riven parmesan
olivolja
tryffelolja
flingsalt och svartpeppar

Bryt av den nedersta träiga biten av sparrisen. Koka upp lättsaltat vatten och låt sparrisen sjuda i ca 4 minuter.

Pensla sparrisen med olivolja och grilla den i grillpanna eller direkt på grillen. Droppa över några få droppar tryffelolja. (Mycket smakstark olja) Strö över riven parmesan, vänd runt sparrisen och lägg upp på ett fat.

Vill ni att det ska bli mer plockvänligt så skär den i mindre bitar servera med tandpetare.

GLAD MIDSOMMAR!!!

//FZ

Du kanske också gillar