Tack för kaffet!

Har ni testat att koppning? Alltså kaffeprovning, det kallas för att koppa kaffe.

Brygg några olika kaffesorter där kaffet är bryggmalt till samma grovlek. Mät gärna temperaturen med en digital termometer och invätna cirka 55°C.

Sedan doftar man noga och så tar man en sked med kaffet och sörplar med en stor del luft och lite kaffe, in i munnen och upplever smakerna. Vad hamnar i gomen? Vilken ton lägger sig längst bak på tungan och så vidare.

Testa gärna helt skilda bönor så att ni verkligen hittar en bredd i smakerna och på så vis enkelt kan urskilja vilken stil och vilket kaffe ni faktiskt gillar bäst.

Jag har några olika favoriter bland andra Incahuasi från Peru och Dibars Espressokaffe, men sedan många år har jag en klar favorit och det märker jag själv när till och med kaffeleverantören frågar om jag ska ha ”det vanliga”, haha!! Känns som om jag glider in på in lokala saloon för att få min favoritöl!!

Får jag således presentera vääärldens godaste kaffe enligt mina koppningar och tester, njutningsbara stunder på balkongen, stressiga vardagsmorgnar och vanliga, underbara dagar…

Caffe Diemme Oro, ett mellanfylligt kaffe som innehåller en blandning av 9 olika sorters arabicabönor, 100% arabica. Ett klassiskt och krämigt kaffe som inte står i den syrliga och fruktiga delen av smakpaletten utan håller sig mjuk, värmande och löjligt läcker!!

Glad njutning på er vänner!

Du kanske också gillar