Västeråsgurka

Inlagd gurka blir inte bättre än så här kan jag lova!

1 kg Västeråsgurkor
4 msk hela gula senapskorn
1 gäng vackra härliga dillkronor
8 msk Perstorpsättika (24%)
6,75 dl strösocker
1,5 dl salt
2 flaskor vichyvatten à 33 cl

Blanda ihop lagen av ättika, socker, salt och vichyvatten.

Skiva gurkorna med en osthyvel eller mandolin. Jag gillar tunna skivor. Gör som ni helst behagar. Varva sedan skivad gurka, senapsfrön och dillkronor i en steriliserad glasburk med tätslutande lock.

Avsluta med att röra runt i lagen och sedan varsamt hälla den över gurkorna. Lägg på locket och ställ i kylskåp.

Varje morgon ska gurkorna vändas så att det översta lagret hamnar en bit ner. Efter tre dagars kärleksfull behandling är dessa makalöst goda gurkor redo för att ätas upp. Helt otroligt gott vill jag lova!

Du kanske också gillar