Satakesås

The Satake Sauce – overkligt god sås till nästan all asiatisk mat. Vi brukar säga att den är hemlig, men jag skriver den här så får ni lova att inte avslöja den för ngn… 😉

Satakesås

1 dl ostronsås
1 dl sweet chili sauce
½ tsk sesamolja
½ msk flytande honung
2 dl japansk ljus soja
1 msk färskriven ingefära
½ lime
½ rödd chilifrukt
1 klyfta vitlök

Pressa vitlöksklyftan i en liten skål, riv ner ingefäran (behöver inte skalas, skölj bara) och tillsätt urkärnad finhackad chili. Pressa över lime och blanda.

Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Låt såsen marinera över natten i kylskåp så vinner den massor av smaker, men den går också att äta direkt.

En underbar asiatisk sås till både kött, fisk, fågel och grönsaker.

Du kanske också gillar