Eldad Entrecôte

CITRONGRÄSMARINERAD ENTRECÔTE PÅ SALTSTEN

4 portioner
2 skivor entrecôte á 400 g
2 citrongräs
1 msk vitlök, riven
1 msk ingefära, riven
chiliflakes
olivolja
1 saltsten, för stekning
Serveras med: Vitt ris, kimchi, gurksallad och chili- & koriandermajonnäs

Marinera entrecôteskivorna i 1/2 dl olivolja, sönderbankade citrongräs, vitlök och ingefära. Låt ligga i dubbla plastpåsar i kylskåp över natten.

Torka av köttet och lägg skivorna på kall saltsten och låt ligga cirka 5 minuter, elda riktigt nära och hårt med en handhållen brännare, typ Satake Flame Master eller dylik. Vänd köttet och låt dra ytterligare ca 5 minuter på saltstenen medan ni hårt bränner den andra sidan. 

Vid servering, skiva köttet i tunna strimlor som kommer att vara vackert röda i mitten. Lägg dem på ett värmetåligt serveringsfat och elda strimlorna klara med brännaren direkt vid bordet när ni serverar.

Strö över chiliflingor och servera med vitt ris, kimchi, strimlad gurka med sesamolja och majonnäs smaksatt med koriander och chili.

Du kanske också gillar