Hoisin Orange Chicken
Efter mycket om och men med strulande hemsida och märkligt mycket reklam har jag i alla fall lyckats få sidan att fungera igen. Här kommer ett enkelt, men väldigt gott recept – Hoisin Orange Chicken!
4 portioner
1 apelsin
1/2 purjolök
4 salladslök
Kycklingbröstfilé
Rapsolja
Sesamolja
3 msk Hoisinsås
Cashewnötter
Sakt och peppar
Soja
Basmatiris
Vitkålssallad
Crispy chili
Fermented beans in chili
Vatten
Honung
Koka sköljda riset sakta. Strimla vitkål och massera ihop en god sallad.
Blanda Crispy chili med beans, soja, lite honung, lite hoisin, sesamolja och vatten.
Strimla salladslök och purjo. Spara lite salladslök. Mjukstek, lyft ur. Stek fint strimlad kyckling i raps- o sesamolja.
Skaka ihop hoisin med lite apelsinsaft, salt och rödvinsvinäger. Häll såsen över kycklingen, vänd ner den stekta löken och cashews. Vänd runt och koka ihop.
Skala och finskiva apelsin.
Montera apelsinskivor i liten skål, lägg på rykande het kyckling. Servera ris i småskålar och vitkålssallad bredvid.