Chicken Fajitas

Återigen kanske listan på ingredienser ser lång ut, men detta är snabbt och enkelt. Dessutom som alltid här på Lyxlagat – Sjukt gott, haha!! Läs igenom först – sen planera, shoppa och laga i lugn o ro!

Chicken Fajitas
4 portioner

Salsan:
1/2 msk Chipotlepasta + vatten
Tomat, tärnad
1/4 rödlök, fint tärnad med vass kniv
1/4 gul lök, fint tärnad med vass kniv
Lime
Dirty Rice:
2 – 3 portioner kallt kokt ris
1 msk tomatpuré
1/4 rödlök, tärnad
1/4 gul lök, tärnad
Svarta bönor, sköljda
Kycklingen:
2 kycklingbröstfiléer utan skinn, strimlade
1/2 rödlök, i skivor
1/2 gul lök, i skivor
1 klyfta vitlök, i skivor
Röd chili, urkärad och fint strimlad
Paprikapulver
Anchochilipulver
Serveras med:
Tortillas
Yoghurt
Salt & Svartpeppar
Rapsolja

Salsan: Blanda ihop tomat, rödlök och gul lök. Vispa upp chipotlepastan med lika mkt vatten och pressad lime. Krydda med lite salt och ringla det över tomat- och löktärningarna. Vänd runt och låt stå.

Dirty rice: Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och stek rödlök och gul lök tills den blir genomskinlig. Tillsätt riset och tomatpuré. Vänd runt tills det blandats väl och börjar ta färg. Häll på välsköljda svarta bönor från burk, stäng av värmen och täck med lock.

Kycklingen: Hetta upp en gjutjärnspanna med rapsolja och stek kycklingbitarna gyllene med salt och peppar. Lyft ur och lägg åt sidan. Tillsätt ytterligare lite olja, stek skivad rödlök och gul lök tills den mjuknat helt. Tillsätt vitlöken och stek vidare. Pudra med paprikapulver och lite anchochili, rikligt med salt och peppar. Lägg tillbaka kycklingen och blanda väl. Stäng av plattan och håll varmt under lock.

Ställ fram riset, matyoghurt, lätt värmda tortillabröd i en varm handduk och den syrligt starka salsan. Hetta åter upp gjutjärnspannan med kycklingen på maxvärme i bara någon sekund så att det börjar fräsa riktigt rejält, ställ fram den rykande pannan på bordet och hugg in bums.

Du kanske också gillar