Indisk Kycklinggryta
Snabbt, enkelt och en väldans massa smaker. Dessutom enkelt med grytan tillagad i en och samma sauteuse eller stor kastrull/traktörpanna för ax till limpa – jord till bord. Let’s go!
500 g kycklingfärs
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
2 msk mald koriander
2 msk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
Salt & svartpeppar
1,5 dl rapsolja
1 kycklingbuljongtärning
3 dl vatten
1/2 lime, saften
1 nypa strösocker
1 morot, fint strimlad
1 msk fint strimlad färsk ingefära
Serveras med jasminris och matyoghurt
Hetta upp 1/2 dl olja och stek kycklingfärsen klar med salt och peppar. Lägg åt sidan och slå på ytterligare 1 dl olja. Vispa i de torra kryddorna. Tillsätt strimlad morot och ingefära, grovt hackad lök och finskivad vitlök. Låt allt fräsa samman och mjukna i oljan.
Slå på vattnet med smulad buljongtärning tillsammans med kycklingfärsen. Koka upp och låt sjuda utan lock så att det koncentreras och reduceras till krämig konsistens. Smaka av med en liten nypa socker och pressad lime.
Servera med en bra klick matyoghurt och en skål jasminris.