Sotad kyckling med bulgursallad

Återigen har vi en väldans massa smaker som är otroligt enkelt och snabbt att få fram till middagsbordet, utan att för den delen behöva stressa. Speciellt dyrt är det inte heller, men attans så gott!

Sotad kyckling med bulgursallad

4 portioner

700 g kycklinginnerfilé
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
4 portioner bulgur
1 röd chilifrukt
2 stora nävar färsk spenat
3 salladslökar
1 klyfta vitlök, fint riven
Färsk mynta, 1 litet knippe
200 g Mango fryst, tinad
100 g avokado
2 lime
Olivolja
Fetaost
Salt & peppar
Serveras med matyoghurt

Koka bulgur enligt förpackningens instruktioner.

Lägg spenat, chili, riven vitlök, ansad salladslök (spara en) och mynta i en matberedare. Mixa till en grön röra och smaka av med, limejuice, salt och peppar.

Krydda kycklingen med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Stek dem till fin färg i olivolja.

Dela mango och avokado i mindre bitar. Häll av vattnet när bulgurn är klar. Blanda den med den gröna röran från matberedaren.

Strö ut den gröna bulgurn på ett stort serveringsfat och lägg på delade bitar av kyckling, avokado och mango. Ringla över eventuell steksky från kycklingen, smula över fetaost och strö över fint skivad salladslök. Avsluta med att klicka på lite matyoghurt här och där.

Du kanske också gillar