Bakgrund

Lyxlagat.se är samlingspunkten för alla Frederik Zäll’s kanaler när det gäller matlagning, kokboksförfattande, tv-kockande, ölbryggande och övrigt som inspirerar till kulinaritet och livsnjutning.

Frederiks blogg Lyxlagat fick liv 2008 och har funnits i samarbete med Allt Om Mat och har sedan dess levererat recept och tankar hem till er. Högt och lågt, långt och kort – med fokus på livsnjutning och kulinariskt.

År 2009 släppte Frederik den första kokboken i vad som skulle komma att bli en rejäl samling som bara växer och växer. Runt 30 kokböcker är nu släppta och två av böckerna har utsetts till vinnare i World Gourmand Cookbook Awards i sina kategorier. Frederik har även tilldelats Måltidsakademiens årliga pris ”Årets svenska måltidslitteratur” för boken Stora Grytboken.

Frederik arbetar fortsatt vidare med musiken och Eskobar efter ett långt uppehåll som ägnades åt att starta upp Zäll’s Smokehouse som blev hyllad som en av Sveriges mest Texas-genuina BBQ-restauranger och rekommenderades två år i rad av Restaurant Guru. Restaurangen är numera stängd och Frederik har lämnat krögarbranschen.

Idag är arbetet kokböcker, musik och framförallt som Creative Director på Vikingsun AB köksredskap med fokus på varumärket Satake. Design av kockknivar och andra spännande köksredskap.