Peanutbutter Banana Ice Cream

Kanske världens bästa recept på glass?? I min bok ligger den här i alla fall väldigt högt upp på listan, Löööjligt god!!

Peanutbutter Banana Ice Cream
2 stora ägg
1,75 dl strösocker
4,5 dl grädde
2,25 dl mjölk 3%
1 dl jordnötssmör, mjukt och krämigt
1,5 övermogna bananer
Saften från 1/3 citron
Servera med hemmagjord chokladsås & flingsalt

Vispa upp äggen tills de är riktigt fluffiga. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispande i ytterligare någon minut. Häll i grädde & mjölk och vispa tills allt blandats.

Ta 1 dl av gräddbasen och häll över i en ny bunke. Blanda ner jordnötssmöret och häll därefter tillbaka jordnötsgrädden i gräddbasen och vänd runt.

Kör glassbasen i er glassmaskin. (Ej sponsrat inlägg – bara förtjust i en bra glassmaskin med kompressor som fryser glassen klart bättre än de enklare maskinerna där man själv måste frysa in delar av maskinen i förväg…)

Skala och mosa banan, blanda dem väl med citronsaften till en jämn smet. När glassen är nästintill klar i maskinen (en minut innan ni är helt nöjda) tillsätt banan/citronsmeten och fortsätt frysa glassen i två- tre minuter tills den är klar.

Frys in glassen minst 8 timmar innan servering, helst över natten. För allra bästa resultat tycker jag om att vända runt glassen då och då under de första timmarna. Ta en gaffel och rippla och dra för att dra sönder iskristaller i mesta möjliga mån.

Temperera glassen 10 minuter i rumstemperatur innan ni skopar upp ett lass sen. Chokladsås med flingsalt är en suverän topping.

Du kanske också gillar