Brysselkålssnacks med Honey Mustard

Julmingel, advent, annorlunda snacks… Här har ni svaret, löjligt gott och definitivt något som kommer uppskattas av era gäster. Servera dessa ljumma, de är absolut delikata då!

1 nät brysselkål
1 nypa lökpulver
1 nypa vitlökspulver
1 nypa paprikapulver
1 nypa senapspulver
1 nypa cayennepeppar
Salt
Olivolja
Riven lagrad ost
Honey Mustard Dip
1 dl Hellman’s mayo
2 msk Dijon
1 msk flytande honung
1 msk Franks hot sauce el dyl. efter smak

Sätt ugnen på 210°C varmluft. Rensa och ta bort fula blad på brysselkålen. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller folie. Vänd runt kålen i lite olivolja och täck med folie. Baka av i ugnen i 25 minuter. De ska vara precis mjuka igenom, då är de klara. Låt svalna något, spara både foliearken.

Blanda de torra kryddorna till kålen i en liten skål. (Saltet kan ni ha separat.) Skär bort brysselkålens lite grövre ände och halvera dem. Lägg halvorna på en stor skärbräda. Strö kryddblandningen och även salt i ett jämt lager över båda sidorna av kålen. Smasha dem lätt med en plåt eller en smasher, de ska inte mosas utan bara få en lite jämnare, plattare form.

Strö ut riven ost på den bakplåtspappersbeklädda plåten och ’tryck’ varsamt dit brysselkålhalvorna.

Baka av i ugnen (utan folie ovanpå) i ca 10-12 minuter. Vänd under tiden ihop dippsåsen och smaka av.

Ta ut brysselkålen och låt svalna ngt. Använd en stekspade att lyfta ur och ’dela’ bitarna från varandra. Lägg upp på ett serveringsfat som finger food/snax. Serveras varma/ljumma med honey mustard dip.

Du kanske också gillar