Ugnsbakad korvgryta

Perfekt att slänga ihop och baka av i ugnen, man får en lite mer rostad ton och yta på grytan istället för den klassiska kokade varianten, lätt och ytterst delikat! Tack Mr Oliver för all den goda inspirationen, än idag! Jobba igenom all pepp sen är det bara att hålla koll på en timer och slänga in rätt saker i rätt ordning. Lätt som en plätt!!

1 pkt bacon
1/2 rödlök
1 gul lök
1/2 purjolök
6 tjocka, riktigt goda korvar (Kantarell- & Älgkorv från Stensåkra för mig)
3 brödskivor, gärna surdegsbröd som blivit lite torrt och trist
2 klyftor vitlök
400 g passerade tomater
300 g haricots vert
Olivolja
S o P

Först och främst – sätt ugnen på 250°.

Skala och skiva rödlök och gul lök. Ansa, skölj och slanta purjolöken. Skiva korvarna, skär bacon i mindre bitar.

Förstek korvarna i en gjutjärnspanna till fin färg i lite olivolja.

Dela brödskivorna i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med några nypor salt och några pepparkvarnsvarv svartpeppar. Tillsätt pressad vitlök och ringla i olivolja. Pulsera fram ett bra brödsmul.

Nu kör vi!
1. Sprid ut bacon i en ugnsform. Baka av i ugnen i 7-8 minuter till fin färg.

2. Lägg all lök i ugnsformen, slå på 2 dl vatten och baka av i ugnen i 8 minuter. Dra sen ner temperaturen till 200°C.

3. Häll passerade tomater i ugnsformen. Krydda med salt och svartpeppar och blanda runt.

4. Blanda hälften av brödsmulet med de stekta korvarna, kladda runt och lägg de brödsmuliga korvarna i ugnsformen, vänd runt igen.

5. Strö resten av brödsmulorna överst i formen och baka av i ugnen i cirka 20 – 25 minuter, tills smulorna fått fin färg och krispig.

Gör ni all prepp som jag skrivit innan nummerlistan så är det här så löjligt enkelt och smidigt, resultatet är dessutom magiskt gott!

Servera gärna härligheten med broccoli med spicy tomatdressing, recept finns här.

Du kanske också gillar