Miso Ramen med ångad kyckling

Testade att laga ramen med en färdig ramenbuljong på tetrapack. Snabblagad som tusan och riktigt gott faktiskt. Det går inte upp mot en riktigt kokt ramenbuljong som man gör själv och givetvis är det inte ens samma maträtt som den ramen man äter i Japan. Men en god variant som gör vardagsmiddagen enkel och väldigt välsmakande. Jag tyckte umami-sältan saknades så där fick man trycka till med lite ljus japansk soja, men slutresultatet blev väldans gott!!!

Satsa på att köpa hem kvalitativa färska ramennudlar från en välsorterad asiatisk matbutik. Köp även hem små fina pak choi när ni ändå är på plats!

Miso Ramen med ångad kyckling

Jag tillsatte följande till min miso ramen;
Ångkokta kycklingbröst, skivade
Mjukkokt ägg i halvor
Koriander
Pak choi i klyftor
Böngroddar
Förvällda strimlor av purjolök, marinerade i Mirin
Picklad zucchini med lite soja

För att lyckas bäst med ångkokta kycklingbröst, köp hem en riktigt snygg bambukorg. Ställ den över sjudande vatten och värm korgen. Pensla ”gallren” med sesamolja och lägg på rumstempade kycklingbröst. Täck med bambulocket och ånga i 10-12 minuter, innertemperaturerna i kycklingen på 72°C. Vila en minut och skiva sedan tunt.

Låt er inte alls begränsas av ingredienser ovan. Byt ut mot vad ni har. Räkor, fläsksida, bacon, svamp, nötkött – välj en av dessa godsaker tillsammans med lite grönsaker, kål och nudlarna.

Värm, montera och servera. 👊💥

Du kanske också gillar