Pancettalindad Kyckling med enbär

En underbart doftande pancettalindad kyckling med enbär, timjan & mejram serverade med rostade rotsaker och en lök- & tomatsallad.

4 portioner

4 kycklingfiléer
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk vilt- & kantarellfond
1 msk smör
1 msk torkad timjan
1 msk torkad mejram
4 skivor pancetta
1,5 tsk enbär
salt & svartpeppar
600g sötpotatis, morot, palsternacka eller andra rotsaker
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande timjanshonung
2 msk torkad timjan
salt & svartpeppar

Tomater, rödlök, vitvinsvinäger, olivolja, salt & peppar till salladen

Kycklingen:
Sätt ugnen på 225°C.

Grovhacka och mortla enbär med salt & peppar hårt. Torka noga av kycklingfiléerna och rubba dem i enbärsmixen. Bryn dem i smöret.

Linda filéerna i pancettan och lägg dem bredvid varandra i en smord, ugnsfast form.
Blanda grädde, fond & de torra örterna. Häll över kycklingen och ställ åt sidan.

Rotsakerna:
Skala & skär de olika rotsakerna i olika former så att man enkelt kan se vad man äter. Morot & sötpotatis kan förväxlas och dessutom uppskattas kreativitet på tallriken.

Koka dem nästan mjuka i lätt saltat vatten.

Lägg rotsakerna i en smord ugnsfast form. Strö över timjan, salt & peppar. Ringla över honung, olivolja & vinäger. Ställ åt sidan.

Sätt in kycklingen i den varma ugnen.

Ta ut kycklingen efter 10 minuter och vänd filéerna. Ställ tillbaka i ugnen och ställ även in rotsakerna högst upp. 5 minuter blir perfekt!

Under tiden kan nu skiva tomater och lök fint. Blanda samman med övriga salladsingredienser.

Servera härligheten!

Du kanske också gillar

  1. ELLI

    Men jösses så mycket gott..vart ska man börja! Skoj att se att Frederik inte bara är medlem i Sveriges bästa band 😉 utan även är en duktig kock…ska följa den här bloggen slaviskt.

  2. frederik

    Tack för fina ord! Kom gärna tillbaka. Kommer att uppdatera bloggen med lyx & njutning varje dag. Hej hej!

    //F