Kycklinggryta med Chipotle & Risoni
Kycklinggryta med Chipotle & Risoni
4 portioner
400 g kycklingfilé
½ purjolök
1 chipotle (blötlagd i ca 30 min)
1 msk tomatpuré
3 dl risoni
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
2,5 dl vitt vin
6 dl vatten
1 Hönsbuljongtärning
½ kruka timjan
2 nypor Salt
Cayennepeppar efter smak & tycke
Skär purjolök i fina strimlor, finhacka chipotle, & tärna kyckling.
Hetta upp olja & chipotle i en traktörpanna. Tillsätt purjolök, tomatpuré och kyckling. Krydda med salt & cayennepeppar. Sänk till medelvärme och låt gå i pannan tills purjolöken är fint blonderad.
Slå på vinet och rör ut buljongtärningen. Tillsätt vatten, risoni & hackad timjan. Sjud under lock i 8-9 minuter tills risonin är al dente.
Servera direkt med ett gott bröd.