Stekta Tomater
ca 6 portioner (små)
2 dl vetemjöl
1 rågad tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 msk torkad timjan
1/2 dl polenta
1 stort ägg
2 dl mjölk
4 – 5 gröna tomater
Olivolja
Hot sauce, typ Tabasco
(Får du inte tag i gröna tomater så funkar det med röda, så hårda och omogna som det bara går.)
Blanda mjöl, salt, peppar, timjan & polenta i en stor skål. Gör en grop i mitten. Rör samman mjölk & ägg och tillsätt lite i taget till mjölblandningen. Rör ihop till fin smet.
Skär tomaterna i tjocka skivor. Slå ca 1 cm olivolja i en liten stekpanna och värm upp.
Doppa tomaterna i smeten och skaka av dem lätt. Stek ca 1 minut på vardera sida. Vänd endast en gång under stekningen med tång. Låt tomaterna rinna av på hushållspapper och servera genast med några stänk Hot sauce. Tycker faktiskt man ska stå i köket för att förtära rätten. Ät den första skivan under tiden nästa ligger i pannan.
ELLI
Det här med stekta gröna tomater låter riktigt spännande..man kommer ju automatiskt att tänka på filmen med samma namn men jag har faktiskt aldrig provat att göra det.Därimot brukar jag grilla tomater med bara lite svartpeppar och grovsalt på och det är en riktig höjdare!
Kan tänka mig att jag skulle gilla det här..
Måste provas!
Annica
Låter supergott, men tyvärr är jag allergisk mot vete, kan man bya ut vetemjöl mot majlsmjöl, eller blir det helt galet??
frederik
Hej Annica
Har inte testat själv, men jag tror absolut det kommer att funka! Om du testar så får du gärna meddela hur det gick! 🙂