Ugnsbakad ostpotatis med löjrom

dsc_0026

Vi har kommit till del tre av fem i ”snitt-veckan”. Spänningen stiger.. Hur skall det sluta..? 🙂

Dessa ljuvliga munsbitar hittade Marie på nätet någonstans. Riktigt, riktigt underbart goda är de och de flesta som bjuds kommer nog ta en till…

Ugnsbakad ostpotatis med löjrom

Stora potatisar
Smör
Riven prästost
Crème fraiche
Rödlök
Löjrom
I kockens glas: Mauro Sauvignon Blanc 2007 (nr 6330)
I kockens öra: John Denver – Rocky Mountain High

Jag har inte angivit mängd i ingridienslistan då det är helt upp till er. Läs igenom receptet och uppskatta hur mycket ni önskar av saker och ting.

Sätt ugnen på 225°C. Skär potatisen i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg dem på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Klicka lite smör på varje skiva och baka av i ugnen i ca 15 minuter.

Lägg på riven ost på varje potatisskiva och baka ytterligare i ca 10 minuter.

Låt potatisarna svalna. Klicka sedan på crème fraiche, finhackad rödlök och löjrom. Vrid några varv på svartpepparkvarnen och lyckan är gjord!

//Frederik

Du kanske också gillar