Sillsnittar från Långbro
Dessa snittar är Fredrik Eriksson upphovsman till därav namnet Långbrosill. Fredrik huserar ju på Långbro Värdshus sedan några år tillbaka… Ljuvliga snittar som även passar utmärkt som en god förrätt med en bit prästost och en liten snaps bredvid pilsnerglaset. 🙂
Långbrosill på grovt bröd
4-6 portioner
2 inlagda sillfiléer (5-minuterssill)
1 kokt potatis
1 hårdkokt ägg
1 dl pickles
2 msk majonäs
1 dl crème fraiche
1 msk skånsk senap
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
Salt & vitpeppar
I kockens glas: Caol Ila Sherry Wood 12 Years 1997 (nr 10425)
I kockens öra: Dusty Springfield – I only wanna be with you
Denna fantastiskt sherrydoftande single malt tillsammans med svängiga Miss Springfield hänvisar mungiporna uppåt utan minsta problem. Lycka!
Skär sill, potatis, ägg & pickles i små tärningar. Blanda mycket varsamt ihop tärningarna med övriga ingridienser och smaka av med salt och vitpeppar.
Servera sillröran på mörkt, grovt bröd skuret i munsbitar.
Ytterligare ett fantastiskt smakande tillskott bland snittar och krustader! Glädje kära vänner, Glädje!!
//Frederik
millan
Tjena Frederik!
Jag igen som älskar snittar 🙂
Jo, vad har Du för pickles i detta recept!?
Räcker det med smörgåsgurka eller vad har Du för burk!?
Have a nice day 😉
Ciao!
/Millan
frederik
Tja Millan!,
Vi har Fontana Pickles från butikshyllan. Det är gurkor, paprika, morötter och smålök…
Må väl!
//Frederik
millan
Grazi signor! 🙂
Vilket härligt vårkalas med dina snittar väntar i vårat nya hus!
Kanske har lite Eskobar music i bakrunden 😉
Ni är bra!
Ciao!
Peter Englund
Tjena Frederik!
Trevlig blogg du har här! Helt i min smak!
Ska på pappaledighet ett halvår nu och ska passa på att följa några av din lyxnjutningstips på kvällarna!
Hoppas du har det bra och lycka till med de andra jobben också!
Mvh,
Peter (Nicke eller Micke?)
PS. Boktips om du inte redan har den: ”Lust : en bok om livets salt” av Steffo Törnquist. Blir sugen på att köpa en begagnad gammal fåtölj, inreda krypgrunden och börja röka pipa när man läser den…
frederik
Tjena Millan,
Tack! Jag tycker också att vi är bra! 😀
Peter, kul att höra av dig. Ja, visst är den boken en riktig njutning. Galet bra.
Hoppas allt är väl! Tjena!
//Frederik
Tips! Tema snittar hos Lyxlagat » Tre tjejer i köket
[…] Sillsnittar från Långbro […]