Chèvresnittar & ett utsökt vin

dsc_00331

God tisdag kära vänner.

Jag forstätter min lilla snitt-vecka med ett delikat och mycket enkelt recept. Kolla in det här;

Chèvre på grovt bröd

Mörkt, grovt bröd (Skivat)
Chèvre
Rödlök
Flytande honung
Svartpeppar
I kockens glas: Corvina Veronese (nr 23072)
I kockens öra: Manu Chao – Rumba de Barcelona

Visst skulle det vara klockrent med ett glas skumpa till dessa snittar, men jag måste ändå tipsa om detta utsökta och mycket prisvärda vin. Testa! Med Mano Chao i högtalarna kommer ni dessutom dansa runt i köket som tokar. Spill in honungen bara. Det blir så himla kladdigt… 😀

Sätt ugnen på 225°C

Skär brödskivorna i lagom stora fyrkanter och rosta dem i en torr stekpanna. Lägg brödet på en bakplåtspappersbeklädd plåt.

Skala och skär tunna skivor av rödlöken. Lägg ut lök på brödet.

Lägg på en rejäl bit chèvre på varje brödskiva, mal över lite svartpeppar och ringla över honungen.

Gratinera i den heta ugnen tills osten smält något och fått vacker gyllenbrun färg.

Njut av det goda i livet kära vänner. 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. millan

    Tack!mera goda snittar!!
    Det är och ser lyxigt ut att bjuda sina vänner på snittar!
    Klart man njuter av det goda 🙂
    Jag säger som italienarna ”Jag äter inte för att leva (utan tvärtom) ”jag LEVER för att äta 😉
    Men!Måste ta en långpromenad eller gympass ibland!
    Ha det så bra!
    Ciao!
    /Millan