Rosmaringrillad entrecôte

Entrecote

Idag kommer ett finfint recept från Lyxlagat på grillen. Jag tillagade denna måltid förra veckan då jag hade ett tidningsteam hemma hos mig för ett reportage. Vill ni se den färdiglagade måltiden så får ni hålla koll i media, haha. 🙂

Rosmarin är en magiskt bra krydda vid grillat. Den kolaktiga smaken man får vid grillning möts perfekt av rosmarinens parfymiga toner. Harmoni och glädje! Mina grannar på varvet stod i våras ute vid grillen och skulle grilla några sorgliga stackars köttbitar. Ingen marinad, ingen glace, ingenting. Nej sa jag, sprang ombord på min skuta, gjorde denna rosmarinolja och så var idén född och genomförd. Gottis!

Rosmaringrillad Entrecôte

4 portioner

4 vackra, fint marmorerade skivor entrecôte
6 kvistar rosmarin
1 citron
2 solovitlökar
2 msk olivolja
salt & nymald svartpeppar
800 g fast potatis
1 näve färsk körvel
1 knivsudd cayennepeppar
10 soltorkade tomater
2 dl turkisk yoghurt
I kockens glas:  Nils Oscar Rökporter (nr 1473)
I kockens öra: Stefan Sundström – Har Någon Sett Sabina?

Årets sommarfavorit är helt klart Stefan Sundström. Riktigt glädjande låtar finns på skivan Fisk i en skål. ”Har någon sett Sabina?” är toppen! Det rostiga ölet passar perfekt både till musik och mat. Kocklycka!!!

Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa den sedan lätt med en potatisstamp och vänd ner cayennepeppar, salt och peppar. Har ni stansringar så är det fint att använda dessa nu, men det går så klart att få till det även utan…

Pressa ner potatisen i fyra stansringar eller forma fyra ”potatisbiffar” med händerna.

Finhacka rosmarinbladen och blanda med en pressad vitlök, zest från en vältvättad citron och olivoljan. Pensla köttet med oljan och låt dra övertäckt i rumstemperatur i tjugo minuter. Tänd under tiden grillen.

Mixa under tiden soltorkade tomater med en liten klick yoghurt. Vänd ner smeten i resten av er yoghurt och pressa ner den andra vitlöken, vänd ner finhackad körvel. Smaka av med pressad citron.

Grilla köttet till perfektion och stek potatisbiffarna i en stekpanna på grillen till vacker gyllene färg. Serveras sedan med tomatsåsen och en vacker tomatsallad. Oerhörd glädje gott folk!

no

Du kanske också gillar

 1. Jens

  Vad är det för kniv på nedre bilden sidan om ölen?

 2. frederik

  Tjena,
  Den som ligger på kant är Type 301 design by Porsche, 18 cm kockkniv med lufthål.
  De som ligger i blå förpackning är matknivar i samma serie. Hela serien finns att skåda här>>
  Glädje!
  //Frederik