Pizza frutti di mare
Vad brukar jag köra med här på bloggen? Italian friday med tokmys i sikte! Haha! 😀
Här hemma är vi så glada för att vi fått en ugn installerad och nu är det bara dagar kvar tills den nya spishällen kopplas in. Eftersom ugn är användbart och grillen inte kommer att glänsa i eftermiddagens ösregn så blir det pizza. Jag ska testa mig på att gör en med potatis och körsbärstomater som topping. Givetvis kommer resultatet presenteras på bloggen inom en snar framtid. Här kommer dock ett annat ljuvligt pizzarecept från förrförra Italian friday. 🙂
Missa så klart inte att ni kan läsa om- och till och med inhandla veckans bok tillsammans med en hel del andra underbara böcker på min bokblogg. Välkomna!
Pizza Magretto
4 pizzor
Degen:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
Fyllningen:
2 buffelmozzarella
1 burk Mutti pizzasås med oregano
1 solovitlök
200 g räkor med skal
1 burk rökta musslor (ca 105g)
1 rejäl bunt rucola
1 citron i fyra klyftor
I kockens glas: Ca’ de’ Rocchi Bardolino Classico 2008 (nr 95635)
I kockens öra: Dolly Parton – Backwoods Barbie
Börja med att göra degen. Jag har valt att göra Leilas recept som jag tycker är riktigt bra. Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.
Sätt ugnen på 200°C med bakstenen på plats.
Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord.
Sprid ut den goda pizzasåsen på degen med baksidan på en slev.
Lägg ut den skalade räkor och rökta musslor över era pizzor. Skala och skiva vitlöken mycket, mycket tunt och sprid ut dem ovanpå havets godsaker.
Riv med händerna mozzarellan i 1-2 centimeter tjocka bitar och fördela dem på pizzorna.
Baka av pizzan på bakstenen i ugnen i några minuter, tills kanterna ser krispiga ut och osten smält läckert. Strö över lite torkad oregano innan servering.
Toppa med en näve sköljd och avrunnen rucola och pressa över lite citron.
Riktigt riktigt stor njutning önskas er alla. Lev väl!
//Frederik
Jonas
Hej!
Sitter med din bok Lyxlagat på Grillen & fastnade vid en bild på Er båt, har föröskt med alla medel se vad som står på båten för att tyda vilket märke det är, utan att lyckas. Så snälla kan du tala om för mig vilken modell/märke denna perfekta lilla båt har?
MVH
Jonas
frederik
Tjena Jonas,
Jag antar att du menar Lillbåten och inte vår stora svarta träskuta som vi bodde på när boken skrevs..?
Lillbåten är en helt fantastisk Jeanneau Merry Fisher 625. 😀
//Frederik