Grillat i regn eller Biff Rydberg..?

biff rydberg

Idag är det för första gången på ganska länge grått ute. Regnet hänger i luften och jag som så klart skulle vilja grilla får nog plocka fram paraplyet eller regnrocken till eftermiddagen. Jaja, vi får se. Jag tänker njuta av livets goda smaker – regn eller solsken. Haha!

Idag är det full fart på Elvis, han kutar runt vår murstock i sin ”gåstol” och river ner allt han ser, skrattar och ler. Jag blir så imponerad över mängden energi som finns i dessa små liv. Coolt! 😀

Kolla in min bok blogg, om livets godaste mat och dryckesböcker, där ölet från Kockens glas presenteras närmre.

Blir det inte grillat för er i kväll så kanske detta tips kan sitta fint..?

Biff Rydberg

4 portioner

500 g oxfilé (eller annat gott nötkött)
2 gula lökar
2 msk dijon
1 msk grovkorning, stark senap
Svartpeppar och en nypa salt
800 g skalade, kokta potatisar
4 äggulor
Saltgurka
Färsk bladpersilja
Smör
I kockens glas: Mikkeller Jackie Brown (1312)
I kockens öra: Världens bästa låt

Spännande öl i kockens glas och en (i min mening) ganska bra låt. ;-)

Skär köttet i små tärningar och skala är tärna även de gula lökarna. Blanda alla små godbitar med dijon, grov senap, salt och peppar. Lår stå och dra under tiden ni pular med potatisen.

Tärna den kokta och skalade potatisen i lika stora tärningar som köttet. Hetta upp smör i en stor stekpanna och bryn potatistärningarna runt om. Salta och peppra mycket lätt.

Stek även köttblandningen i smör i en stekpanna. Nu ska det stekas ganska hårt och ganska länge. Senapsblandningen ska näst intill torka helt innan det är klart.

När detta är fallet är nu redo. Lägg upp maten och toppa med en rå äggula. En rejäl mängd finhackad persilja ska också strös över tallriken och givetsvis ska också saltgurkan ha en given plats.

Smaklig spis mina vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar