Grillade kycklinglubbor

Grekiska Kycklingklubbor

Solen gassar och vinden är stilla. Plopp säger det när korken lämnar flaskhalsen. En fin röd Italienare presenterar sig själv och kvällen är gjord!

Idag, om bara några minuter så bär det av ut i skärgården igen. Vet inte när vi kommer hem, vi får se… 🙂 Livet är bra skönt. Tror vi går söderut mot Utö, men stannar säkerligen i några naturhamnar på vägen för övernattning. Sen lånar vi duschar vid Utö hamnkontor och går på restaurang innan vi vänder kosan norrut igen och puttrar mot hemmahamnen. Gissar att vi är tillbaka tis-ons nästa vecka. Sagolikt!

På bordet hemma hamnade grekiskt doftande kycklingklubbor, Maries fetaostsallad och tzatziki.

2 portioner

2 st Kycklingklubbor
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 citron (zest)

Sätt igång grillen och invänta rätt läge. Jag väntade tillsammans med Marie & en Pasqua. Vill ni ha ett otroligt spännande tips på Old Ale så klicka in er på min bokblogg.

Jag använder mig av Jamie Olivers Flavour Shaker som är toppen. Har ni inte den så använd en mortel. Blanda oljan med vitlök, kryddor och citronskal. Mortla till fin kräm.

Pensla på kycklingklubborna och grilla till perfektion.

Servera med ett gott lantbröd, en sallad på gurka, tomat, fetaost & rödlök & en härlig tzatziki.

Skål!

//FZ

Du kanske också gillar

  1. Mattias, Bakemyday.se

    …Och när du tröttnar på att grilla så kan du göra sånna här superfina hamburgar-macaroons! =)
    http://bakemyday.se/?p=122

    Ha det bäst! Mattias