Västerbottenssill

Tjena,

Jag har just gjort en helt sjuuukt god sill ur min bok Sommarmat och snaps som givetvis fungerar året runt. Speciellt så här vid jul då sillarna äts ofta, ofta. 🙂

Nu kanske jag får svärmor hackandes på mig. Jag vet inte om ”de som bor norrut” tycker att man får använda Västerbottensosten till en sillröra, men jag vågar och chansar, haha. Gott är det ju så det borde ju vara ok, eller?

Västerbottenssill

1 pkt 5-minuterssill
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 dl riven västerbottensost
1 msk svensk senap
3 stänk tabasco
salt & svartpeppar

I kockens glas: Zeunerts Merke (1471) – Sverige
I kockens öra: Wannadies – You & Me Song

Grymma, underbara Wannadies som gav Eskobar en bra start på karriären i och med att de valde oss till förband på en helt galen Sverigeturné i slutet på 1999. Tack!

Rör ihop ingredienserna till oströran smaka av. När smaken sitter på plats ska sillen ner. Skär så klart sillen i små munsbitar först.

Vänd ner er ljuvliga skapelse i en glasburk och låt gärna vila i kylskåp i några timmar innan servering. Ett kumminkryddat hårdbröd till sitter som en riktigt snygg smäck, haha!

 

Du kanske också gillar