Rimmad lax & dillstuvad potatis
Hur gott kan det bli? Galet gott! Jag fullkomligen älskar dillstuvad potatis med en fint skivad rimmad laxbit och mängder av pressad citron. Far hälsade på oss på skutan (hälsade nog mest på lille Elvis faktiskt) och då är det läge att bjuda på just denna rätt, för han uppskattar härligheten precis lika maniskt som jag själv.
Rimmad lax och dillstuvad potatis
2 portioner
200 g rimmad lax i tunna, tunna skivor
400g färskpotatis
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 dl mellangrädde
2 dl mjölk
1 knippe dill
1 citron
En rejäl näve rucola
Salt och peppar
I kockens glas: Slottskällans Slottslager (nr 1487)
I kockens öra: Elvis – Devil in disguise
Njutningsfyllt glas och njutningsfyllt öra. Kärlek!
Tvätta och skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjölet så att det inte klumpar sig. Slå på mjölk och grädde. Hacka dillen och vänd ner. Pressa i en halv citron, smaka av med salt och peppar.
När du är nöjd med stuvningen så är det dags att blanda ner potatisen. Vänd runt försiktigt och låt gå varm.
Servera potatisen med den rimmade laxen, krispig rucola och en citronklyfta.Vill ni göra som min far så ska man precis innan första tuggan röra ut stuvningen med lite söt stark senap. Testa och njut! 🙂
//Frederik
millan
Denna rätt är en av mina ”favvisar” med!
Ska testa att ha i lite stark senap nästa gång 😉
Härligt att lille Elvis har det bra och kan ta emot besök 🙂
Må så gott med Er lilla son-Njut!
millan
Denna rätt är en av mina ”favvisar” med!
Ska testa att ha i lite stark senap nästa gång 😉
Härligt att lille Elvis har det bra och kan ta emot besök 🙂
Må så gott med Er lilla son-Njut!
Henke
Detta recept får sommarkänslan att dröja kvar ett tag.
Kan behövas när regnet och haglet öser ner utanför…
Tack för en bra blogg och massor av lyckönskningar till familjen.
Henke
Detta recept får sommarkänslan att dröja kvar ett tag.
Kan behövas när regnet och haglet öser ner utanför…
Tack för en bra blogg och massor av lyckönskningar till familjen.