Tidernas godaste Västeråsgurkor
Nu kör vi, är ni redo? Här kommer de godaste gurkorna i världen. Allt baserat på min personliga smak givetvis… 🙂
1 kg Västeråsgurkor
4 msk hela gula senapskorn
1 gäng vackra härliga dillkronor
8 msk Perstorpsättika (24%)
6,75 dl strösocker
1,5 dl salt
2 flaskor vichyvatten à 33 cl
Blanda ihop lagen av ättika, socker, salt och vichyvatten.
Skiva gurkorna med en osthyvel eller mandolin. Jag gillar tunna, tunna skivor. Gör som ni helst behagar. Varva sedan skivad gurka, senapsfrön och dillkronor i en steriliserad glasburk med tätslutande lock.
Avsluta med att röra runt i lagen och sedan varsamt hälla den över gurkorna. Lägg på locket och ställ i kylskåp.
Varje morgon ska gurkorna vändas så att det översta lagret hamnar en bit ner. Efter tre dagars kärleksfull behandling är dessa makalöst goda gurkor redo för att ätas upp. Helt otroligt gott vill jag lova!
Lycka till!
//Frederik
Helena Ljunggren
Detta är nog det godaste som finns att göra på sensommaren när de riktigt goda (och billiga) västeråsgurkorna dyker upp i butikerna.
Det är nog dags för mig att göra en laddning också. Tack för upplysningen 🙂
På återseende,
http://www.HelenaLjunggren.com
Karin
Som infödd västeråsare måste jag ändock komma med ett banbrytande men väl fungerande modifikation av detta recept. Byt ut Västeråsgurkan mot Zucchini.
Det funkar fantastiskt bra, zucchinin håller sig knaprig och fin länge i inläggningen.
Receptet har jag fått från min far som är hobby-odlare av diverse grönsaker. Och ett år slog zucchini skörden rekord… och resultatet av detta blev helt enkelt inlagd zucchini på Västerås vis.
agneta
har presis lagt in 3 kg ,men med tryck i 3 dar, vet ej om det ska bli någon skillnad.
Dom är i alle fall supegoda till leverpastejsmackan!