Fried Rice
God tisdag kära vänner,
Hoppas ni har det bra trots det något ruskiga väder vi haft. Det har gungat rejält ombord på skutan där vi bor vilket gör att lille Elvis sover bättre än någonsin. 🙂
Vill man få sommaren att leva lite längre så kan man hetta till det med lite starka kryddor och en sval pilsner. Testa gärna detta mycket hemmagjorda recept på Fried Rice.
Fried Rice
2 portioner
2 portioner kokt basmatiris
Ca 20 st Tigerräkor
1 morot
1 dl gröna ärtor
1 tomat
1 vitlök
1/2 gul lök
1 ägg
Fisksås thai
Soja
Jordnötsolja
Ostronsås
Cayennepeppar
Chiliflingor
Serveras med Sweet Chilisauce
I kockens glas: Bintang Pilsener (nr 1543)
I kockens öra: Bardot & Gainsbourg – Bonnie & Clyde
Pilsnern är inte helt enkel att få tag på men via bolaget hemsida kan man söka i valfri butik. Kolla där ni! 🙂 Till detta serverar vi idag en overkligt mäktig låt. Jag har ingen direkt röd tråd mellan mat och musik här, jag bara tyckte den måste uppmärksammas. Njutning!
Skala och finhacka vitlök och lök. Skala och skär moroten i små, små tärningar. Skölj och skär tomaten i tärningar. Tina ärtorna och räkorna.
Hetta upp lite jordnötsolja i en wok eller stor stekpanna. Lägg nu ned alla ingridienser. Börja med morot och gul lök. Låt fräsa 1 minut och fortsätt sedan med vitlök, ärtor och räkor. Fräs i någon minut tills räkorna börjar ta fin färg.
Vänd då ner riset och stek ganska hårt under konstant omrörning. Kläck ned ägget och låt det stelna till lite innan ni vänder runt i woken.
Fräs hela tiden på hög värme och under omrörning. Tillsätt en liten, liten skvätt fisksås och soja, samt en något rejälare skvätt ostronsås. Krydda med lite cayenne och chiliflingor. Smaka av. Mer hetta? Cayenne! Mer sälta? Fisksås!
Servera sedan den heta rätten med sweet chilisauce och en kall, kall pilsner utomhus en eftermiddag då sommaren kämpar tappert för att inte köras bort av den ruskiga höstens första vindar.
//Frederik
Nebraska
Såg din kokbok idag, inspirerande!
Din blogg är nu lagg till favoriter,och kommer följas med spänning!
Nebraska
Såg din kokbok idag, inspirerande!
Din blogg är nu lagg till favoriter,och kommer följas med spänning!