Pepparkyckling med dijonaise och fullkornsbulgur

Pepparkyckling med dijonaise och fullkornsbulgur

Denna vecka ska jag lägga om storbåtens akterdäck. Den gamla stora grillen har jag sålt till min båtgranne Pelle, men eftersom han inte hämtat den än så lånade vi den igår. 🙂
En ny grill i mer modest storlek är inköpt, men ännu ej monterad. Jag lovar att återkomma med premiärgrillningen…

Igår gjorde jag en mycket trevlig huvudrätt som även kan ätas kall på ett buffébord.

Pepparkyckling med dijonaise och fullkornsbulgur

4 portioner (som huvudrätt)

400 g kycklinginnerfilé
4 portioner fullkornsbulgur
100g fetaost
1/2 gurka
1 burk minimajs
1 dl crème fraiche lätt
2 msk Dijon
1 msk svartpeppar (Ekrökt är att föredra)
1 msk rosépeppar
1 tsk cayennepeppar
1/2 citron
salt
olivolja

Börja med att mortla samman alla pepparsorter med 1 tsk salt. Rubba kycklingen med pepparmixen och lägg åt sidan.

Koka bulgur enligt förpackningens anvisningar. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.

Ta ut alla ingridienser till grillplatsen så kan resten fixas iordning på plats.

Tänd grillen och avnjut 20 avslappnade minuter tillsammans med en kyld dryck. Bubblat kranvatten, Mariestads Prima Lager eller kanske ett glas Leva?

Ringla lite olivolja över kycklingen och lägg dem på den heta grillen.

Skär gurkan och fetaosten i små fina tärningar. Dela minimajsen i mindre bitar. Vänd ner allt i den svala bulgurn. Pressa över några droppar citron, salta och peppra lätt.

Rör ner Dijon i créme fraiche. Blanda väl. Ställ svalt.

När kycklingen är klar på båda sidor är det dags att servera.

Het, pepprig kyckling med sval bulgursallad och en krämig dijonaise.
Supreme!!!

/FZ

Du kanske också gillar