Melodifestivalen med Plock & Vin

Förra årets så här dags var jag väl en aning skakiga då Eskobar skulle deltaga i Melodifestivalen i Linköping. Vill man så finns klippet här… Nu sitter jag glatt framför tv:n och kikar på spektaklet istället. Det är klart bättre från tv soffan vill jag lova. 🙂 Duka upp med snittar, plock, bubbel och godis. Kura i soffan och klaga på låtar, kläder och framträdanden precis hur mycket ni vill.

Dryck, salami & ost

Vill ni ha ett gott glas rödvin så rekommenderar jag varmt Bolla Le Poiane Ripasso (nr 22320). Ett mycket välbalanserat vin som passar utmärkt till mys och mingel.

Vill ni istället ha bubblande glädje i glaset så tycker jag att Prosecco la Robínía Extra Dry (nr 7486) är ett fantastiskt bra val.

Köp hem lite god salami. Kolla i charken och be att få provsmaka er fram till några fina val.

På bordet passar även några mjuka ostar och även några hårda. Läs, inspireras och välj favoriter här…

Dipp & grönsaker

Skär lite enkla stavar av olika grönsaker. Morot, gurka, selleri, blomkål, endiver eller vad helst ni själva gillar. Till dessa bör man så klart ha en dipp. Dipp kan man enkelt göra själv.

3 dl gräddfil
1/2 dl chilisås
1 pressad vitlök
1 röd chili
1 knivsudd salt

Pressa vitlöken, kärna ur och finhacka chilin. Blanda samtliga ingridienser och smaka av med salt.


Muffins med pancetta, soltorkad tomat och rucola

2 dl vatten (fingervarmt)
1/2 paket jäst
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
olivolja
Rödlök, Rucola, Soltorkad tomat, Basilika, Vitlök, Pancetta

Sätt ugnen på 250°C.

Lös upp jäst i en del av vattnet. Tillsätt sedan resterande vatten, 2 msk olivolja och salt. Vänd ner vetemjöl och rör ihop till en kladdig deg. Knåda degen hårt med händerna tills den blir smidig. Eventuellt kan lite extra mjöl behövas.

Låt degen jäsa i 30 minuter innan den kavlas ut ganska tunt. Pressa vitlök och blanda med olivolja. Pensla degen med oljan och lägg på finhackad rödlök, hackad rucola, hackade soltorkade tomater och rivna basilikablad. Salta och peppra om ni så önskar.

Rulla ihop den platta degen till en rulle. Skär rullen i lagom stora bitar och lägg i muffinsformar. Pensla muffinsarna med lite olivolja och grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Strimla lite pancetta och lägg några strimlor på varje bulle vid förtärning. OOOOOverklig njutning!

Jag skall även göra en hel del andra varianter, men dessa får ni se under nästa vecka. 🙂 Sköt om varandra och ha en riktigt fin helg!

//Frederik

Du kanske också gillar