Matjessill med färskpotatis
WOW!
Visst, det är inte mycket lagande, men lyxigt är det som bara den. Det blir väl inte mycket godare än så här..? Färskpotatisen från Sverige börjar krypa nedåt i pris och är garanterat värd vartenda öre. Jag odlar ju min egen potatis på fördäck, men jag gissar att det är ytterligare en månad i jord innan det är dags för skörd, därför får jag det stora nöjet att gå och plocka ut de minsta, underbara småpotatisarna från hyllan i mataffären. Det är ett stort nöje tycker jag.
Matjessill med färskpotatis
Matjessill
Färskpotatis
Gräddfil
Rödlök
Gräslök
Ägg
Knäckebröd
I den glada matgästens glas: OP Anderson Aquavit (nr 42)
I den glada matgästens öra: Mats Paulson – A Summer Wind & An Open Window
Tänk att få ha denna fantastiska herre som trubadur en sommarkväll. Mats Paulsons mästerliga verk (Visa vid vindens ängar) på engelska i herrns eget bibliotek. Kunglig snubbe!
En liten stänkare OP fungerar både under potatisens kokning och till favoritpilsnern ni givetvis valt ut.
Skrubba potatisarna lätt innan kokning i saltat vatten.
Servera hela denna ljuvliga måltid med era önskade tillbehör. Jag vill ha gräslök, finhackad rödlök & ibland ett hackat hårdkokt ägg. Givetvis ska det finnas gräddfil på tallriken.
Stoooor, stor sommarlycka önskar jag er i denna något regntunga Junimånad. Njut ändå! 😀
//Frederik
KarlZon
*Oj fin sida o mkt fina bilder* 🙂
Lägg gärna till din sida på FOGG, under rätt kategori, så kan andra lättare hitta din sida!
http://llsaventyr.blogg.se/fogg
Passa på att besök min privata när du ändå är ute o surfar 😛 Har massa kul att erbjuda!
Keep on good work!
//LL’s Äventyr