Lövbiffsburgare på grillen
Denna ljuvliga måltid lagades för inte alls länge sedan och skrevs om här på bloggen. Anledningen att den kommer nu igen är att det blev så sjukligt gott att vi helt enkelt kände oss tvingade att bjuda oss själva på denna kulinariska höjdare igen. Troligtvis igen och igen och igen… 🙂
Lövbiffsburgare med gorgonzolacrème
4 portioner
8 skivor surdegsbröd
2 knippe grön sparris
3 tomater
400 g lövbiff
Olivolja
Salt & Svartpeppar
Citron
75 g gorgonzolaost
Blandade salladsblad
1 dl turkisk yoghurt
I kockens glas: Hoegaarden Witbier (nr 1563)
I kockens öra: Ett hyfsat gäng – Dead Flowers
Tänd grillen och låt den bli riktigt het.
Blanda under tiden ihop yoghurt och goronzola. Peppra lätt och ställ sedan svalt.
Lägg upp köttet, skivade tomater, sparris (utan nedersta biten), och brödskivorna på en stor bricka eller ett fat.
Pressa över citron och ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra gott.
Grilla sparrisen i cirka 5 minuter och allt det andra goda tills de är klara vilket också tar cirka 4-6 minuter.
Montera burgaren med brödet, salladsblad, lövbiff, tomat, sparris & gorgonzolacrèmen. Pressa gärna över ytterligare lite citron och toppa med ytterligare en skiva bröd. Riktigt smaklig måltid vänner!
//Frederik
Niklas (nyfikenpamat)
Låter riktigt gott, måste jag testa! Känns underbart att grillsäsongen har kommit igång på allvar! =)
Maxiander - Alex ♂
Schyst som vanligt!
Länge sen jag titta in, hur trivs ni i huset? Saknar du inte skutan? 🙂
Ha en fin kväll och morgondag
/A
http://www.maxiander.se