Äppelsallad
God måndag vänner,
Hoppas helgen har varit riktigt bra. Själv har jag lyckats bränna armarna i solen när vi renoverade fars brygga ute i skärgården. Nordlig vind gjorde att det kändes svalt och skönt i solen, men senare på kvällen märktes det att solen faktiskt tar ganska bra redan nu… 🙂
Efter en långhelg likt denna kände vi igår för att äta något lätt och fräscht och då är min äppelsallad helt ljuvlig. Testa gärna. Vill man så kan man givetvis byta ut äpple mot till exempel persika eller kanske päron. Gillar ni valnötter så strö över lite sådana. Salladen kan vara blandad som nedan eller till exempel ruccola. Gott hur som. Glädje!!
Kika gärna in på bokbloggen som kör en vecka whisky…
Prosciutto- och äppelsallad
4 portioner
4 goda bröd typ ciabatta
Rejält med blandad sallad
2 st mozzarella
150 g prosciutto di Parma
3 äpplen
1 citron
Olivolja
Flingsalt och nymald svartpeppar
I kockens glas: Marqués de Riscal (nr 6001)
I kockens öra: Jewel – Hands (Live)
Ojojoj, Jewel… Hon är så otroligt, otroligt bra. Här i ett finfint liveframträdande. Stor njutning vänner.
Skölj salladen väl. Riv den med lätt hand i mindre bitar. Lägg den i en stor skål. Riv ner mozzarellan i stora munsbitar. Gör detsamma med all parmaskinka.
Skölj och kärna ur äpplena och skär dem i mindre bitar. Använder ni keramiska knivar så slipper ni missfärgad frukt och sallad.
Pressa sedan över citronen, ringla över olja och krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Vänd varsamt runt och servera sedan direkt med ett gott bröd.
Helt overkligt gott! Glatt liv kära vänner!
//Frederik