Ljuvliga snittar till förrätt
Fredagsmys ikväll? Här kommer några utsökta snittar som jag tycker ni ska testa som förrätt innan fredagkvällens middag hamnar på bordet. Det bästa med att servera snittar, canapéer eller andra små tilltugg som förrätt (förutom att det ofta är sjuuukt gott) är ju att man kan äta det på stående fot. Då menar jag inte att man ska stressa omkring, inte alls, men man kan bjuda in alla gäster i köket och äta förrätten där under tiden kocken pular med det sista på varmrätten.
Jag serverade en fläskfilé med jordärtskocka och svartrot tillagat i lergryta till varmrätt efter dessa snittar. Just det receptet tog jag från min bok Lyxlagat i Lergryta. Jag kan posta det nästa vecka här på bloggen om så önskas. 🙂
Innan det är dags för små godsaker, klicka in er på Grenadinebloggen. Idag kommer ni kunna läsa om Eskobar, turnéminne & Jack Daniels… 🙂
Så fixa klart dessa munsbitar just innan alla gäster kommer eftersom de ska vara krispiga och nylagade och pula sedan klart med varmrätten i gästernas sällskap inne i köket. Ett glas av ert vita favoritvin till är perfekt. Vi hade en importerad Wolfberger Pinot Blanc – Vin d’Alsace på kylning. Inte illa vänner, inte illa! 🙂
Avokadocrustader med räkor & pepparrot
4 portioner
1 avokado
1/2 dl Arla Köket crème fraiche
1 tsk färskpressad citronsaft
salt och svartpeppar
16 räkor
2 msk riven färsk pepparrot
dill till garnering
nymalen svartpeppar
16 små krustader
Skala och kärna ur avokadon. Mosa fruktköttet med crème fraiche och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Skala räkorna. Fördela avokadokräm och räkor i krustaderna. Toppa med pepparrot och dill. Strö över nymalen svartpeppar.
Crostini med marinerad kronärtskocka
1 påse vitlökscrostini
1 ask färskost (cantadou vitlök)
1 burk grillad, marinerad kronärtskocka
10 körsbärstomater
1/2 citron
Flingsalt och svartpeppar
Lägg en klick färskost på varje crostini. Skär små bitar av kronärtskockorna och lägg på tillsammans med en halverad körsbärstomat.
Pressa över citronen och strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Servera omgående.
Lycka till & njut i helgen goda medborgare!
Ps. Den riktigt detaljseende läsaren kan ana min son på bilden ovan. Han vill nog gärna byta nappen mot en canapé antar jag, hahah! 😀
//Frederik
Helen
”Jag serverade en fläskfilé med jordärtskocka och svartrot tillagat i lergryta till varmrätt efter dessa snittar. Just det receptet tog jag från min bok Lyxlagat i Lergryta. Jag kan posta det nästa vecka här på bloggen om så önskas. ”
JA TACK, det önskas! 😉 Låter mums!
Daniel
Bjuder du? Gött
frederik
Hej Helen,
Ok, lovat är lovat! 🙂
I nästa vecka dyker receptet upp!
//Frederik
Ingrid
Detta kom som en skänk från ovan:) Jag satt och funderade på förrätter men skulle kolla din blogg först och vips så får jag upp två (som det verkar) härliga recept. Jag säger bara tack och bock. Magic:)Trevlig helg!
frederik
Nämen Tjena Ingrid,
Det var ju trevligt att höra må jag säga! Det är riktigt goda saker kan jag lova, lycka till! 🙂
//F