Italienskt på Viking Sun
Kategorin ”Lyxlagat på Italienresa” är ju ny som sagt och här kommer ni finna olika italienska godsaker titt som tätt.
Igår hade jag planerat att bjuda mina vänner på Viking Sun på en trevlig lunch som tack för all hjälp hittills med Porscheknivar och andra fantastiska köksredskap. Vi passade på att bjuda in lite andra också och tillsammans med mig blev det 8 glada trevliga själar runt bordet vid Viking Suns mycket trevliga och inspirerande kontorskök.
De glada på den översta bilden är som följer (uppifrån t.h.) ;
Gunilla Almling, Malin Eriksson, Elin Peters, Eta Kroon, Bosse Jonasson, Åsa Arlestig & Jag själv är också med där ja… Bilden är tagen av Johan Almling som syns på en annan bild i galleriet.
Hur som helst, jag lagade Italienskt må ni tro. Utsökta varor från Matric Italgross hade jag med mig och visst, salsiccian använde jag även i mitt förra italientips, men har ni testat den än? Helt overkligt god! 🙂
Pasta Salsiccia Verona
4 portioner
1 pkt pasta rigatoni Krav
6 st Salsiccia Veroni
6 skivor prosciutto di Parma Krav
1 bit vällagrad gorgonzola Krav
1 burk konserverade kökrsbärstomater
10 färska körsbärstomater
1 bunt bladpersilja
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
1 msk socker
Olivolja
Salt & svartpeppar
I kockens & gästarnas glas: Santa Ana Eco Cabernet Sauvignon 2007 (nr 75594)
I kockens öra: Eskobar – Someone New
Ja, det är ju första gången som jag väljer att lyssna på mitt eget band när jag lagar mat, men nu var det Eskobar i högtalarna nere på Viking Sun och det fungerade alldeles utmärkt, haha! 🙂
Börja med att skala och finfinfinhacka schalottenlök och vitlöksklyftan. Hetta upp lite olja i en stekpanna och blondera löken utan att den tar färg. Häll på sockret och rör runt så att det smälter. Lägg över löken på ett fat och ringla över lite tomatvinäger (eller rödvinsvinäger om ni inte hittat tomatvinägern än). Låt löken svalna.
Koka upp en stor kastrull till pastan. Linda in alla korvarna i varsin skiva prosciutto och krama till så att prosciuttion sitter kvar på sin plats.
Salta pastavattnet och tillsätt pastan. Rör runt och låt koka. Cirka 9 minuter rekommenderas för just denna pasta.
Hetta upp lite olja i stekpannan och stek sedan korvarna vackert gyllene.
Häll av såsen från de konserverade körsbärstomaterna och blanda dem sedan med de färska tomaterna. Finhacka persiljan och lägg den till sidan.
När pastan är klar, häll av vattnet. Skölj ej i kallt vatten! Vänd ner tomaterna och persiljan. Ringla över lite olivolja, vinäger & svartpeppar. Vitt, rött & grönt. Snyggt! 😉
Skiva korvarna och dela gorgonzolan i små bitar. Lägg upp pasta, skivad salsiccia, lite gorgonzola och toppa med den söta, ljuvliga lökröran. Ringla över lite olivolja och servera direkt.
Njutning kära vänner!
//Frederik
Susanna B.
Det där ser ju ut som en urtrevlig lunch med vänner och god mat. Bra jobbat!
Therese
Jag behöver slipa mina Porsche. Var?
frederik
Hej Tessan. NK’s köksavdelning till exempel. De skickar knivarna på slipning åt dig. 🙂
//Frederik
Nebraska Stable
Jag kan passa på och komma med ett aktuellt önskemål också; recept på tilltugg till glöggen!
Therese
Tack! Då vet jag var jag ska gå. Nu är de i sad condition… Ta hand om dig!