Inlagd Stekt Strömming
Jojo, detta är grejjer det! Jag älskar strömming. I alla former. Här har vi kanske den bästa av de alla. Strömming som doppas i grädde och julsenap, sedan vänds i ströbröd, steks i smör & rapsolja och får svalna. Därefter in i en 1-2-3-lag. Löjligt! Så löjligt gott!!!! Hahaha, nu kör vi!
INLAGD STEKT STRÖMMING
500 g strömmingsfiléer
2 dl grädde
1 dl god julsenap
Salt & svartpeppar
Smör & rapsolja till stekning
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 rödlök
15 hela vitpepparkorn
5 hela kryddpepparkorn
2 lagerblad
Koka upp ättika, socker, vatten. vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad och låt svalna när sockret väl smält. Skala och skiva rödlöken och lägg den i den svalnande lagen.
Klipp bort fenorna från filéerna och lägg dem dubbla, med köttsidan mot varandra.
Vänd ihop grädde och senap, krydda upp rejält med salt & svartpeppar. Lägg strö bröd på ett fat.
Doppa de dubbla strömmingsfiléerna i senapsgrädden och vänd dem sedan i ströbrödet. Skaka av och stek dem i smör & rapsolja till finfin färg på båda sidorna.
Lägg de stekta strömmingarna på ett fat och låt svalna.
När både strömmingar och ättikslagen är rumstempererade lägger ni några filéer i en glasburk, lägg på lite av rödlök och pepparkorn från lagen och så varvar ni så tills bara lagen kvarstår. Häll den då försiktigt i burken så att alla de övriga ingredienserna täcks. Sätt på ett tätslutande lock och ställ i kylskåpet i minst två dygn.
Välsmakande jul utlovas!
Fröknarna Falun
Fröknarna Falun -RENOVERINGSTIPS, TAPETDAGS! -http://froknarnafalun.blogg.se/