Ica-dagen Sista delen
Hej vänner,
Jag fick ju äran att tillsammans med två fantastiska människor spana 10-20 år framåt för att skapa framtidens husmanskost på Icas dag ute på Älvsjömässan.
Mina kökskollegor var Helen Rundqvist, Chef för Ica-köket samt Magnus Wikner, Marknadschef på Ica.
Varsin produkt skulle medtagas. Jag hade en sötpotatis i förhoppning om att vi lär oss odla mer både i och utanför växthus. Helen hade med sig bönor av alla de slag i förhoppning om att klassisk, tidskrävande, smakfull matlagning finns kvar även i framtiden och Magnus hade med sig Surströmming..
Vi skulle alltså få ihop en middag av detta. Ni kan ju ana vår huvudbry. 🙂
Eftersom jag hade med mig en flaska A Amarone så lyckades vi till allas stora lycka få ihop en riktigt trevlig trerätters av det hela.
Som förrätt serverades Surströmmingssnapas med tunnbröd och mandelpotatis och till det en Zeunerts öl.
Varmrätten gjordes i form av en gryta på fina rotsaker, lök och bönor. (Helen hade blötlagt bönorna i förväg, tur var väl det) Till grytan serverades lammfärsbiffar och fina rödbetor i 1,2,3-lag.
Desserten blev en skiva ugnsgrillad sötpotatis med getmese och chévre som penslats med Grönstedts Cognac. Till detta en glass smaksatt med lime och timjan som toppades med vacker blåbärshonung.
Det har varit en väldigt trevlig tid och jag hoppas det blir fler gig för min del.
Både med gitarr och med kockkniv. 🙂
//FZ