Indiana Jones Galapremiär

Indiana premiär

Igår var det galapremiär för Indiana Jones del 4. Riktigt underhållande film som bjöd på många sköna skratt och kul action i sann Indiana Jones-anda.

Har inte varit hemma på ett tag nu och alltså inte kunnat bjuda frugan på god mat, men ikväll ska det bli ändring på det. Har inte valt något än, utan ber att få återkomma med torsdagekvällens lyxlagat i morgon.

Eftersom vi bjöds på smörgåsliknande tilltugg på premiären igår så kommer här ett recept på min favoritsmörgås. Glöm inte att den skall Lyxlagas! Lugn och ro, njut av ett gott fransk öl – La Goudale – och låt Camille Saint-Saëns Opus 33 ljuda fritt.

Tonfiskbaguette
2 st

1/2 baguette
1/2 burk tonfisk
1 ägg hårdkokt
2 tsk Dijon
1/2 röd lök
2 tomater
4 soltorkade tomater i olja
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 knippe färsk dragon
Salt & peppar

Finhacka dragon, blanda med olja, vinäger, Dijon, salt och peppar till fin dressing.

Skala och skiva löken fint. Gör detsamma med ägget. Skär tomaten i skivor. Skär de soltorkade tomaterna i små fina strimlor.

Dela baguetten på längden och pensla båda sidorna med dressingen. Fördela tonfisk, tomat, ägg, lök och soltorkad tomat på baguettens bottendel, lägg på locket och linda i folie.

Dela baguetten på mitten och hugg in.

Blir ännu godare om den får ligga till sig i fem-tio minuter.

Du kanske också gillar