Far firade med kräftskiva
Vi har sannerligen inte legat på latsidan i helgen som passerade nyss. Fredagen var späckad med jobb och det var precis att man hann sätta sig i soffan för att inse att ögonlocken inte alls hade samma agenda som tv-tablån. Kvällen blev inte så värst lång, vilket var ganska skönt eftersom vi dagen efter skulle få Maries släkt på besök på skutan.
Klockan 13.00 anlände gästerna och vi fick oss en underbar tid på bryggan med solen som värmande gäst. Tänk att det kan vara så ljuvligt varmt i september… Nåväl, ett par goda smörgåsar och en kopp kaffe senare var det då dags för gästerna att bege sig hemåt och för oss var det dags att packa ner barn, barnvagn, väskor, svärmor och några goda pilsner i lillåbten. Iväg till min far som firade sin 66e födelsedag med en kräftskiva. Skärgård, båtåkande, kräftor, pilsner, västerbottenspajer… Livet är ju helt otroligt bra.
Vill ni ha Lisas tips på hur man gör en egen utsökt lag till sina frysta kräftor så kika här>>
Vill ni istället göra en dundrande god Västerbottenspaj så tycker jag ni ska kika in här>>
Vill ni läsa om livets godaste snapsar som hjälper oss att lyfta mungiporna uppåt så klicka här>>
Dagen blev kväll, kvällen blev natt och natten blev morgon. Trevligt som tusan hade vi! Lillbåten packades igen och hemåt vi for. Tack alla familjemedlemmar & vänner för att ni gör livet så grymt bra!
//Frederik
Lisa
Hej Frederik! Såg att du hade länkat till mina kräftor i ny dill- och citronlag som jag gjorde för Leva och Bo förra året. Du vet att den lagen är för redan färdigkokta kräftor (som tinats) Vill du länka till hur man kokar egna kräftor har jag tips och recept på min blogg. Den lagen är egentligen för havkräftor men jag tipsar även om hur man kan använda den till insjökräftor.
Föresten, hur fick du till dina fina små klickbara bilder som du infogade i ditt förra inlägg? Vore supergulligt om du ville maila mig om det?
Soliga hälsningar från Lisa/Lisa Lever Kustliv
frederik
Hej hej Lisa,
Har förtydligat nu. 🙂 Tack!
Mailar dig. Hej!
//Frederik
Birgitta Höglund's Mat
Kräftkalas är en härlig tradition Var själv på ett i helgen med kräftor värmda på Muurika. Inte traditionsenligt kanske, men det var en riktig hit 😉
Dennis
kräftor och västerbottenspaj-Världsklass
frederik
Hej Birgitta,
Värmda i Muurika..? Kan du inte berätta lite mer?
Mvh Frederik
frederik
Inget mindre än just Världsklass! 😀
//F
Birgitta Höglund's Mat
Hej Frederik. Muurika är en finsk stekhäll av stål, på fyra ben. Man ställer den direkt över elden eller så kan man ha den över gas.
Perfekt att ha med sig att laga mat på ute i vildmarken, eller som nu vid en stuga. Det är betydligt bättre värme i en sån wok, än de vanliga du ställer på spisen.
Till kräftorna passar det fint, när man vill ha hög värme en kort stund. Bilder på de varma limekräftorna hittar du på söndagens inlägg hos mig.
Ha det bra./ Birgitta
Birgitta Höglund's Mat
Hej Frederik. Muurika är en finsk stekhäll av stål, på fyra ben. Man ställer den direkt över elden eller så kan man ha den över gas.
Perfekt att ha med sig att laga mat på ute i vildmarken, eller som nu vid en stuga. Det är betydligt bättre värme i en sån wok, än de vanliga du ställer på spisen.
Till kräftorna passar det fint, när man vill ha hög värme en kort stund. Bilder på de varma limekräftorna hittar du på söndagens inlägg hos mig.
Ha det bra./ Birgitta