Chilimarinerade räkor med mozzarella & linguine

Chilimarinerade räkor

Det behövs inte mycket för att få ihop en god pasta. Till exempel lite olja, vitlök, basilika och parmesan. Till denna pasta valde jag att chilimarinera räkorna för att få lite sting. Smakrikt!

4 portioner

500g räkor med skal
2 röd chili
1 citron
1 msk Thai fisksås
3 klyftor vitlök
1 knippe persilja
1 buffelmozzarella
10-15 körsbärstomater
100g haricovert
olivolja
havssalt
Färsk linguine för 4 pers

Skala räkorna och lägg i en skål. Finhacka chilin & persilja. Pressa vitlöken & pressa citronen. Blanda väl och tillsätt fisksåsen. Häll marinaden över räkorna. Låt dra i 30 minuter.

Koka upp saltat pastavatten & hetta upp olivolja i en stekpanna. Halvera körsbärstomaterna.

Fräs räkorna med marinaden i olivoljan. Koka pastan i ca 1 minut, tillsätt sedan haricovert. Låt koka ytterligare 2 minuter. Häll av vattnet och blanda ner räkfräset i pastan. Lägg ner tomaterna & riv bitar av mozzarellan. Droppa över lite olivolja & Vänd försiktigt några varv.

Servera detta med lite sprudlande vatten eller varför inte ett glas vitt. Min favorit >Tcherga< kanske?

//FZ

Du kanske också gillar