Snittar & nya glassar

Hej vänner,

Hoppas ni har det finfint. Jag har idag hunnit besiktiga en bil, hämta släp och kört en väldans massa skräp till tippen. Glamoren är total! 🙂

Igår var det dock lite trevligare kan jag lova, då höll jag nämligen i en lansering av tre nya smaker från Häagen-Dazs i och med min roll som medlem i Glassakademin som ju vill främja all glass av yppersta kvalitet!

Smakerna som lanserades var Summer berries & cream, Cookie and Dough Chip & Chocolate Salted Caramel. Som intro till den mycket trevliga kvällen vi hade på hotel Kungsträdgården i Sthlm serverade vi en champagne och till den hade jag gjort snittar som på ett lite klurigt vis kunde kopplas till de olika glassarna.

Smörtstekt surdegssnitt med chèvre & blåbärsmarmelad, kopplad till Summer Berries.

Smördegskaka med murkelpaté, blomkålskräm, tryffelchips, citron & flingsalt, kopplad till Cookie & Dough Chip.

Tortilla wrap med kyckling, rödlök, spetskål, morot och molesås (mexikansk chokladsås), givetvis kopplad till Chocolate Salted Caramel.

Ni finner så klart recepten här!

SMÖRSTEKT SURDEGSTOAST MED CHÈVRE
Blåbär i blåbärshonung & citrontimjan

blåbär, surdeg, kanape, canape, snittar, snitt, smörstekt, chèvre, chevre, lyxlagat

Surdegsbröd
Smör
Chèvre
Färska blåbär
Blåbärsmarmelad
Citrontimjan
Flingsalt

Smörstek snittar. Toppa med chèvre, blåbär, marmelad, flingsalt och timjan.

—-

SMÖRDEGSKAKOR
Murkelpaté, blomkålskräm, citron, tryffelchips & flingsalt

smördegskakor, blomkålskräm, murkelpaté, tryffelchips, snittar, chips, canape, buffé, frederik zäll

1 rulle smördeg
600 g blomkå
0,75 dl grädde
1,5 dl crème fraiche
1 liter mjölk
1 citron
Murkelpaté
Tryffelchips
Smör
Olivolja
Flingsalt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen lätt och skär rundlar, cirka 4 cm i diameter. Lägg på bakplåtspappersbeklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Lägg en liten tyngd mitt på varje rundel och baka av i ugnen i cirka 10-15 minuter till fin färg.

Koka blomkål i mjölk och lite salt tills den är helt mjuk, cirka 15 minuter. Häll av. Mixa blomkålen till en slät puré tillsammans med crème fraiche och smaka av med citron, salt och svartpeppar. Kyl ned till rumstemperatur. Vispa upp grädden och blanda med den kalla blomkålspurén.

Bred på murkelpaté och spritsa på lite blomkålsmousse. Toppa med lite citron, tryffelchips & saltkristaller.

WRAP MED MOLESÅS
Tortilla, grillad kyckling, grönsaker & molesås

wrap, snittar, snitt, canape, kanape, buffé, tortilla, molesås, mole, choklad i mat, chokladsås, chili, mexikansk mat, frederik zäll, lyxlagat

Mjuka tortillas
Grillad kyckling, välkryddad & saltad, gafflad
Strimlad rödlök, morot, spetskål och chili
Citron
Koriander
Tandpetare

Molesås:
½ gul lök
1 klyftor vitlök
1,5 msk olivolja
½ msk spiskummin
½ msk malen koriander
1 tsk chilipulver
1 kanelstång
125 g katrinplommon
50 g sötmandel
1,5 msk sesamfrö
1 msk pumpafrö
4 dl kycklingbuljong
30 g mörk choklad 70%

Hacka vitlök & gul lök fint. Fräs i olivolja utan att det tar färg tillsammans med alla kryddorna. Tillsätt katrinplommon, mandel & frön. Låt fräsa 5 minuter.

Häll i 2 dl av buljongen och låt sjuda på svag värme i 15 minuter. Bryt i choklad och låt smälta utan att det kokar! Lyft ur kanelstång och mixa slät.

Smaka av med salt och peppar, spä med mer buljong om så behövs. Låt svalna och dra i kylskåp över natten.

Lägg ut tortillas, bred på trögflytande, kall molesås, lägg på grönsaker, citron, koriander och kyckling. Rulla ihop, skär i bitar och stick tandpetare igenom.

 

 

 

Du kanske också gillar