Räkor & lax i boulebröd

laxrakor-i-baguette

God, underbart soft och trevlig tisdag kära läsare av livets absolut, tveklöst godaste blogg. 😀

Igår hade vi elektrikern på plats här hemma i villan och nu är allt inkopplat och klart. Det betyder att vi kan stoppa undan den lilla kokplattan vi haft stående ovanpå den svarta, nya, fina spishällen och alltså numera använda alla fyra plattorna och den snygga touchscreenen. Tjoohoo!

Imorgon installeras trappan mellan de två våningarna där vi byggt ut huset, vilket innebär att vi slipper gå via altanen varje gång vi ska till sovrummen. Även där firar vi med ett litet tjoohoo! 🙂 Liv i lyx vill jag lova.

Har ni inte redan testat dagens recept som är från bok nummer 1 i min numera ganska gedigna serie kokböcker så tycker jag att det är hög tid för det nu. Riktigt underbar sommarmat.

Kolla även in festen i Sandviken där Claes Stenmark bjuckar på en toast skagen efter en partyrunda i Gävle. 🙂

Räkor & lax i boulebröd

4 portioner

2 runda boulebröd
100g färsk lax
100g räkor
3 ägg
4 msk matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 knippe grön sparris
1 knippe gräslök
1/2 citron
salt & peppar
sås:

2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl kalles kaviar
1 knippe dill
1/2 citron
2 msk riven pepparrot
salt & peppar

Värm ugnen till 225°C. Spela lite Jussi Björling och njut av ett glas Raimat Blanc de blancs.

Såsen:
Blanda samman yoghurt, kaviar & dill. Smaka av med pepparrot, citron, salt & peppar. Ställ i kylen.

Boulebröden:
Skala räkorna och skär laxen i små tärningar. Pressa över citron, salta & peppra och ställ i kylen i ca 30 minuter.

Dela boulebröden till över & underdelar. Gröp ut inkråmet på båda delarna och lägg åt sidan. Tryck till brödhalvorna för att göra en tät form. Grädda brödet i 3 minuter.

Blanda ägg, grädde, ost, hackad gräslök, citron, lite salt & peppar & hälften av brödets inkråm.

Bryt av nedersta delen på sparrisen och banchera den lätt. Dela den och lägg nederst i brödhalvorna. Lägg i räkorna & laxen och häll över äggröran.

Baka av i ugnen i ca 15 minuter.

Klicka lite sås på toppen & garnera med gräslök & en skiva citron.

Lyxlagat!

Du kanske också gillar