Saffranskyckling med ris & dijoncréme

Trevlig måndag kära vänner. Vi har haft en ganska lugn och skön helg. Lite fest och ståhej i fredags, en lugn och skön lördag med julbak & godismakande hemma på skutan och en söndag med skansenpromenad och lite julshopping. Vi avslutade helgen med att äta lite julinspirerad kyckling…

Saffranskyckling med ris & dijoncréme

2 portioner

Kyckling & marinad
2 skinnfria kycklingbröstfiléer
3 msk meze yoghurt
1/2 krm saffran
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Dijoncréme
1 dl meze yoghurt
1 msk dijon
1 msk flytande honung
2 tsk torkad dragon
Salt & peppar
Serveras med
2 portioner basmatiris
Lök- och tomatsallad med lite citron, salt & peppar
Olja till stekning
I kockens glas: Primátor Premium Dark (nr 1615)
I kockens öra: Bruce Springsteen – Long Walk Home

En riktigt bra mörk lager med en riktigt bra låt. Middagen kan lagas. 🙂

Vänd ihop kycklingens marinad och blanda med filéerna i en liten påse att marinera i kylen i 1 timme.

Fixa en fin lök- och tomatsallad och droppa över lite citronsaft. Salta och peppra och ställ svalt.

Blanda samman ingridienser till dijoncrémen och ställ i kylen.

Koka upp vatten till riset. Jag brukar koka i grönsaksbuljong för att sätta fin smak. Om ni inte gör det så glöm inte att salta vattnet…

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Salta och peppra kycklingen ytterligare lite. Stek kycklingfiléerna på hög värme till fin yta på båda sidorna. Dra sedan ner värmen och låt kycklingen gå klart i pannan.

Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Det tar ca 9-10 minuter.

Åter till kycklingen. Skär en skåra och se efter att saften som rinner ut är helt klar. Då är även kycklingen klar…

Servera det hela en vardag som denna.

Tack för idag, ses imorgon! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar