Pankopanerad Torsk

Måndag morgon… Kallt, men åtminstone vackert väder här i Svinninge. Jag promenerade i vanlig ordning med kidsen till förskolan idag och jisses vad vinden bet i kinderna. Igår satt vi ute och njöt av varsin kopp kaffe i solen, jag och min kära lilla fru. Då fick jag första glädjekänslan av hopp. Hopp om att våren kanske, kanske kommer även i år. Tänk om det skulle vara så magiskt att vi blir av med vintern även denna gång. Hoppas, hoppas, haha!! Jag vill ju sjösätta Olivia och kasta loss. Tända grillen ute på en soldränkt kobbe, njuta av öl som kanske är något för varm på grund av sommarsolen och ligga på badmadrassen och titta på barnen som paddlar omkring i sin uppblåsbara lilla jolle…

lyxlagat

Självplågeri mina vänner, inget annat än självplågeri att sitta och fundera på allt detta nu, men det är ju så förbaskat mysigt, haha!!!

Här kommer i alla fall ett löjligt gott, friskt och uppiggande middagstips. Grymt bra, det är bara att handla och laga upp! Smaklig spis och håll hoppet uppe! 🙂

panerad fisk, panerad torsk, panko, pankopanerad fisk, pankopanerad torsk, krispig sallad, asiatisk sallad, frisk sallad, fräsch sallad, vintersallad, frederik zäll, lyxlagat

PANKOPANERAD TORSK & GRYMT GOD SALLAD

4 portioner

800 g torskfilé
2 dl pankoströbröd
majsolja
salt & peppar
citron
Salladen:
500 g riven vitkål
2 stora polkabetor
2 endiver
1 granatäpple
Dressingen:
3 msk olivolja
1 grön chilifrukt
1,5 msk honung
1 pressad apelsin
1 pressad citron
1 krm äkta ekologiskt vaniljpulver
2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soja
gräslök
svartpeppar

Vispa ihop alla ingredienser till dressingen med urkärnad och finhackad chili och fint skuren gräslök. Smaka av. Sött, syrligt och lätt asiatiskt med lite hetta av chilin tack. 😉

Skär filéerna i stora bitar, krydda ganska rejält med salt och vänd dem sedan i pankoströbröd. Det ska vara rikligt med panko. Hetta upp 1 centimeter majsolja i en stor stekpanna och stek fiskbitarna gyllene på båda sidor.

Servera godsakerna med citronklyftor. Så enkelt, men sannerligen spännande och grymt goda smaker!

//Frederik

Du kanske också gillar