Grönt midsommarrecept
Hej vänner,
Här har vi då det utlovade första receptet på temat ”Gröna midsommarrecept”. Detta är helt magiskt gott kan jag lova. Njuuuut! Receptet är framtaget för att passa finfint till det ekologiska vinet Las Moras.
BLOMKÅL- & KÅLRABBIKRÄM
med maché, kavring & citronsyrade kungsräkor
4 portioner
½ blomkålshuvud
300 g kålrabbi
3 dl crème fraiche
citronsaft
cayennepeppar
salt & svartpeppar
fina machéblad
kavring
smör
8 frifångade kungsräkor
1 klyfta vitlök
1 citron
Dela blomkål och kålrabbi i mindre bitar. Lägg kålrabbin i en kastrull och häll på vatten så att det täcker godsakerna. Koka i 5 minuter och vänd sedan ner blomkålsbitarna. Koka tills blomkål och kålrabbi är helt mjuka. Låt rinna av på hushållspapper i 5 minuter.
Mixa allt till en slät puré och vispa sedan ned créme fraiche, lite i taget tills ni får en fin konsistens. Smaka av med en knivsudd cayennepeppar, lite citronsaft, salt & svartpeppar. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
Lägg kungsräkorna på ett stort fat och strö över en finhackad vitlöksklyfta. Pressa över rikligt med citron och låt stå svalt i 30 minuter.
Skölj machébladen och låt rinna av väl.
Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Skär kavringskivorna i små stänger eller kuber och stek dem finfina i stekpanna. Lägg sedan över på hushållspapper att svalna.
Halstra räkorna hastigt i samma stekpanna med ytterligare lite smör. Slå till sist över citronsaften och vitlöken som räkorna marinerats i och lyft ur räkorna.
Montera tallrikarna med machéblad, den goda krämen upphälld i glas, kungsräkor och strö över kavringkrutongerna. Toppa med lite citronsaft, flingsalt, svartpeppar och ett leende. 🙂
//Frederik
Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Grönt midsommarrecept
[…] Lyxlagat […]
Gröna julrecept med Las Moras | Lyxlagat
[…] Blomkål- & kålrabbikräm med halstrade räkor […]