Grillade Kycklingklubbor

Kycklingklubbor

Hej vänner,

Som ni vet så har vi grillen igång numera. Mycket glädjande! Dessutom har moder natur varit vänlig nog att fixa till solen så att den lyser på oss mer och mer. Tackar, tackar! 🙂

På min bokblogg bläddras det frenetiskt i den suveräna boken Öl – Kunskap ger mersmak. Kolla in den.

Igår blev det grillade kycklingklubbor. Vi har dock inte så mycket övriga tillagningsmöjligheter så det blev en sallad till. Vi åt dessutom en färdig sås… Det är inte alls ofta kan jag meddela, men denna var faktiskt helt ok. Så här gjordes maten:

Grillade heta kycklingklubbor

4 portioner

Kycklingen & marinaden:
4 kycklingklubbor med skinn
1 liten bit ingefära
1 solovitlök
1 msk japansk soja
1 tsk tabasco
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk krossad svartpeppar
1 rejäl nypa salt
Salladen:
1 rejäl mängd blandad sallad
2 avocados
1 rödlök
1 burk majs
1 gurka
3 tomater
Citron
Olivolja
Såsen:
Marinaden:
Vi åt alltså en färdig sås – Lallerstedts Chilibearnaise
Vill ni göra en egen magiskt god bearnaise så har jag recept på det här>>
(Hotta gärna upp denhemmagjorda såsen med lite extra cayennepeppar. Det passar till dagens måltid.)

I kockens glas: Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge (nr 5283)
I kockens öra: Terence Trent D’arby – Delicate

Skala och riv ingefäran och vitlöken fint. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla kycklingklubborna med den. Låt dra under plastfilm i 30 minuter i kylen.

Tänd grillen och låt den bli riktigt het och fin. Grilla sedan kycklingklubborna på direkt värme tills de fått fin färg på båda sidor. Lägg dem sedan på indirekt värme (bredvid grillens värmekälla) under lock tills de har en innertemperatur på 70°C. Testa med en stektermometer eller stick med en kniv och pressa ut lite köttsaft. Den saft som då kommer ut skall vara klar och ej rödfärgad.

Skölj och fixa till salladen. Jag gillar när saker och ting är fint skuret. Små fina tärningar av gurkan och tomaterna, hela salladsblad, fint skivad rödlök, avocadobitar och majs. Pressa över lite citron, ringla över lite olja, salta och peppra lätt.

Servera salladen med ett gott bröd, en god sås och de heta grillade kycklingklubborna. – Och njut!!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Sofia

    Ser gott ut! Vill tipsa dig om att Gevalia har startat en kampanj där du dels kan skicka roliga videohälsningar till dina vänner men även tävla om bl.a. en exklusiv resa till kaffemeckat Italien, kaffemaskin från Bosch eller vårt eget sortiment av hela bönor. Så här skulle den kunna se ut http://www.wholebeanmessenger.se/#/gor-en-inbjudan/1397, fast med dig i huvudrollen.

    Där kan du även lära dig hur du gör gott kaffe tillsammans med Gevalias egen kaffeguru Giovanni Masturzo.

    /Sofia

  2. Sofia

    Ser gott ut! Vill tipsa dig om att Gevalia har startat en kampanj där du dels kan skicka roliga videohälsningar till dina vänner men även tävla om bl.a. en exklusiv resa till kaffemeckat Italien, kaffemaskin från Bosch eller vårt eget sortiment av hela bönor. Så här skulle den kunna se ut http://www.wholebeanmessenger.se/#/gor-en-inbjudan/1397, fast med dig i huvudrollen.

    Där kan du även lära dig hur du gör gott kaffe tillsammans med Gevalias egen kaffeguru Giovanni Masturzo.

    /Sofia

  3. Alexander

    Världsklass som vanligt! 🙂
    Trivs ni bra i stugan?
    God bourgogne du valt också!

    /A
    http://www.maxiander.se

  4. Alexander

    Världsklass som vanligt! 🙂
    Trivs ni bra i stugan?
    God bourgogne du valt också!

    /A
    http://www.maxiander.se