Grillad mozzarellabaguette till toner av Puccini
Italienskt så det förslår. Perfekt att ta med sig i en liten korg på en cykeltur eller en mysig skogspromenad.
Själv valde jag att göra detta som en ljuv sommarlunch tillsammans med Puccini och Pavarotti som ni kanske minns att jag älskar.
Grillad mozzarellabaguette med salami
2 portioner
2 grova baguetter
1 buffelmozzarella
1 pkt stark italiensk salami
10 soltorkade tomater
2 klyftor vitklök
1 msk färsk hackad oregano
1 msk färsk hackad basilika
1 msk färsk hackad timjan
2 tsk rosépeppar
1 citron
Olivolja
Ruccola
I glaset en Primitivo. (ex Il Nostro)
I högtalarna Puccinis Turandot med Pavaraotti
Sätt ugnen på 200°C grill.
Finhacka vitlöksklyftorna och blanda samman med de färska hackad örterna och rosépeppar. Mortla allt till en fin smet och droppa i 1 msk olivolja. Blanda örtoljan väl.
Dela baguetterna på längden. Pensla på rikligt med örtolja. Grilla baguetterna i 2 minuter.
Lägg ut salami på baguettunderdelarna. Skiva mozzarellan och strimla de soltorkade tomaterna och fördela det hela ovanpå salamin. Toppa med några blad ruccola. Pressa över citronen.
Lägg på locken, tryck till lätt och grilla baguetterna i ugnen i några minuter tills mozzarellan smälter.
Kombinera dessa fantastiska smaker med en primitivo och en Pavarotti så kommer du le kvällen igenom.
Buon appetito!
/FZ