Grillad baconlindad kycklinginnerfilé med västerbottenkräm

Grillad baconlindad kycklingfilé med västerbottenkräm

Att bardera kycklingen som skall grillas ger ett underbart saftigt resultat.

Bardera köttet genom att linda in filéerna i rökt fläsk typ bacon, eller stick hål i köttet och tryck in fläskbitar i hålen. Det är dessutom underbart att addera färska örter när du barderar eller späckar maten.

Grillad baconlindad kycklinginnerfilé med västerbottenkräm

2 portioner

4 kycklinginnerfiléer
4 tunna skivor rökt fläsk
4 kvistar rosmarin
Nymald svartpeppar
100 g riven västerbotten
2 dl lätt crème fraiche
1 msk dijon
1 tsk vitvinsvinäger
Cayennepeppar
En krispig sallad
Varsin fin baguette

Gör så här:

Tänd grillen.

Slå upp en Melini Chianti (nr 12375) i ett stort vinglas. Ta in doften och sippa lätt innan vi påbörjar middagen. Har ni inte lyssnat in er på Coldplays låt Violet Hill så är detta ett ypperligt tillfälle.

Lägg en rosmarinkvist på varje skiva fläsk. Peppra kycklinginnerfiléerna runt om. Vira fläsket runt varsin innerfilé och fäst med tandpetare eller steksnöre.

Blanda samman riven västerbotten, crème fraiche, dijon och vitvinsvinäger. Smaka av med cayennepeppar. Ställ svalt till servering.

Blanda ihop en krispig sallad med en liten skvätt olivolja och balsamvinäger som dressing.

Grilla kycklingen tills den är genomstekt. Om du använder termometer så är kycklingen klar när den nått 70°C. Annars kan man sticka hål med en kniv och se till att saften som rinner ut är helt klar och inte röd.

Värm baguetterna på grillen sista minutrarna.

Fyll på det nu nästan tomma glaset och servera skapelsen utomhus en lugn augustikväll.

//FZ

Du kanske också gillar

  1. Mia

    Tack för detta härliga recept. Ska bjuda bästa vännerna i kväll 🙂 Gillar särskilt att matvinet o musiken har en viktig roll! Trevlig Valborg!

  2. lyxlagat

    Hej Mia, Hoppas det smakade! 🙂 Ett riktigt gammalt örhänge du hittat. Inlägg från augusti 2008… Haha! 🙂
    //Frederik