Frittata à la Frederik

dsc_0007

God ny vecka kära vänner,

Nu är jag återigen tillbaka på skutan efter ett hårt slag i norrköping. Min kusin Andreas med respektive bjöd lite släktingar och vänner på en hejdundrande helg. Fredagen innehöll en middag med många. På lördagen vaknade vi något tröttare än vanligt, men bjöds på en fin guidad tur i Norrköping som avslutades på en trevlig pizzeria. Därefter bar det av till en bowlinghall där det blev allvar igen. 🙂 På kvällen, en god middag med gott i glaset och melodifestival på tv och sen var festen igång.

Jag hade ju dock min absoluta favorit i Sarah Dawn Finer som trots min röst inte vann. 🙁 Jaja, låten finns i min ipod så jag får väl lyssna på den medans jag lagar mat istället…

Frittata à la Frederik

3 ägg
1/2 dl mjölk
1 kalla, kokta potatisar
100g skivad salami, stark
100g körsbärstomater
4 soltorkade tomater
1 gul lök
1/2 dl riven parmesan
1 msk torkad oregano
Olivolja
1 Citron
Salt & peppar
I kockens glas: Vino Rosso Nero d’Avola Merlot Syrah (nr 2309)
I kockens öra: Sarah Dawn Finer – Moving On

Sätt ugnen på 160°C.

Vispa sönder äggen med mjölk och parmesan. Salta och peppra.

Skiva löken och blondera den i olivoljan i en vid stekpanna.

Lägg ner skivad potatis, halverade körsbärstomater, salamiskivor, strimlade soltorkade tomater och strö över oregano. Sätt in härligheten i ugnen.

Tiden i ugnen beror på hur djup panna ni använder. Skaka lätt på pannan. Frittatan är klar precis när den satt sig i mitten. Det brukar ta ca 10-20 minuter.

Pressa över lite citron och servera rykande varm.

Njut i allt det enkla!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Låla

    Jag ville också att Sarah skulle vinna!
    Men det gjorde hon ju tyvärr inte…
    Jaja, så är det.
    Jag har letat lite efter ditt förslag på varianter/tillbehör till min bröllopsmiddag, förlåt om jag ligger på, men har jag missat dem eller har du inte haft möjlighet att titta på det än? =)
    Blir jätteglad om du hinner!

    Vänliga hälsningar,
    Låla

  2. frederik

    Har du inte hittat dem? Jag har mailat dig..? Stämmer mailadressen du angivit? Jag mailar igen. Ingen fara! 🙂
    //Frederik

  3. frederik

    Har du inte hittat dem? Jag har mailat dig..? Stämmer mailadressen du angivit? Jag mailar igen. Ingen fara! 🙂
    //Frederik

  4. Låla

    Hej Fredrik!

    NU har jag hittat dem, båda mejlen hade kommit fram till slut.
    Tack så jättemycket för dina förslag.
    En fråga bara – vad tyckte du i stort om de två huvudingredienserna till grillningen: lammrostbiff och kyckling? Försökte tänka vår där också…
    Hej hej! Och återigen – tack!
    /L

  5. Låla

    Hej Fredrik!

    NU har jag hittat dem, båda mejlen hade kommit fram till slut.
    Tack så jättemycket för dina förslag.
    En fråga bara – vad tyckte du i stort om de två huvudingredienserna till grillningen: lammrostbiff och kyckling? Försökte tänka vår där också…
    Hej hej! Och återigen – tack!
    /L

  6. frederik

    Hej Låla,
    Ingen orsak. 🙂 Jag tycker det låter supergott med lammrostbiff och kyckling till grillningen!
    Lamm är egentligen i säsong mellan september och december vilket givetvis gör det lite dyrare på våren. Rostbiff, innanlår och ytterlår av nöt det god tillgång på året runt. Hur som helst! Stort grattis och lycka till!
    //Frederik

  7. frederik

    Hej Låla,
    Ingen orsak. 🙂 Jag tycker det låter supergott med lammrostbiff och kyckling till grillningen!
    Lamm är egentligen i säsong mellan september och december vilket givetvis gör det lite dyrare på våren. Rostbiff, innanlår och ytterlår av nöt det god tillgång på året runt. Hur som helst! Stort grattis och lycka till!
    //Frederik